Türkiye triatlonda çıtayı yükseltti

Haziran ayında Alanya'da Triatlon Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Türkiye, 2014 yılında yine Alanya'da Triatlon Dünya Şampiyonası'nın bir ayağına ev sahipliği yapacak.

Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, yaptığı açıklamada, Türkiye'de triatlonun sporcusu, antrenörü ve hakemleriyle belli bir noktaya geldiğini belirtti. Gelinen noktanın Haziran ayında Alanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası ile daha da net görüldüğünü ifade eden Güneş, "(Türkiye triatlon organizasyonlarını becerebilir mi?) diye bir düşünce hakimdi. Avrupa Şampiyonası'nı alırken epey zorlanmıştık. Şampiyonanın ardından Avrupa Triatlon Federasyonu başkanımızla durum değerlendirmesi yaptık. Başkan, 'Çıtayı çok yükselttiniz, sizden sonrakilerin işi zor' dedi. Bu bizim için mutluluk verici oldu" diye konuştu.

Güneş, alınan güzel geri dönüşlerin ardından Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile hedefi biraz daha büyüttüklerini ve dünya şampiyonasını düzenlemeye karar verdiklerini dile getirdi. Vakit kaybetmeden Uluslararası Triatlon Birliği'ne (ITU) başvurduklarını anlatan Güneş, Alanya'da dünya şampiyonasının bir ayağı yapılacağının altını çizdi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri