Türkiye TOGG sayesinde dünya birincisi oldu! Almanya'yı kıskandırdık

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG dünya genelinde bu alanda birinci oldu. Söz konusu başarı Mercedes üreten Almanya'yı bile kıskandırdı. İşte istatistik sonuçları...

Türkiye yerli ve milli otomobil çalışmalarıyla adından söz ettirmeyi başardı. Yerli otomobil TOGG dünya genelinde birinci oldu. Söz konusu başarı Almanya'yı bile kıskandırdı. İşte TOGG'un resmi istatistiklerle diğer rakiplerine fark attığı alan...

TOGG BU LİSTEYE DAMGA VURDU

Dünya genelinde elektrikli otomobil kullanımı hızla artıyor. Mercedes-Benz, Audi, BMW, Tesla, BYD, Skywell, Volvo ve TOGG dünyada en çok elektrikli otomobil üreten markalar olarak sıralanabilir.

Türkiye yerli ve milli otomobil TOGG'un üretimi için kolları yıllar önce sıvamıştı. Bursa'da temelleri atılan fabrika ayda binlerce TOGG T10X otomobil üretiyor.

MERCEDES ÜRETEN ALMANYA BİLE GERİDE KALDI

Vatandaş tarafından çok sevilen yerli otomobil kısa sürede satış rekorları kırdı. Avrupa elektrikli otomobil pazarının istatistikleri açıklandı. 2023 yılı ve 2024 yılının karşılaştırmasında ise ilginç sonuçlara ulaşıldı.

32 ülkenin istatistikleri dikkate alınınca Türkiye listede TOGG ile birinci oldu. Diğer ülkelerde elektrikli otomobile olan talep azaldı. Türkiye'de ise TOGG ile birlikte talep yüzde 158 arttı. Mercedes üreten Almanya'da elektrikli otomobillere olan talebin yüzde 20 azalması şaşırttı.

İŞTE HERKESİ ŞAŞIRTAN O LİSTE:

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri