Türkiye, Sudan'la Tarımda İşbirliği Yapacak

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sudan ile planladıkları tarım projelerini geliştirdiklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sudan ile planladıkları tarım projelerini geliştirdiklerini söyledi. Bakan Davutoğlu önümüzdeki günlerde proje üzerinde yeni bir toplantının yapılacağını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sudan Dışişleri Bakanı Ali Karti ile Dışişleri konutunda yaptığı ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada konuk bakanı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye ile Sudan arasındaki ilişkilere dikkat çeken Bakan Davutoğlu, ikili konuların yanı sıra bölgesel konuları da baş başa yaptıkları görüşmede ele aldıklarını belirtti. İkili ilişkiler bağlamında büyük bir proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Davutoğlu, "Sudan'ın tarım arazilerinde tarım projelerini geliştirme kararımız vardı. Bu projeyi gözden geçirdik. Bu dostluk ve kardeşlik ilişkimizi geliştirecek projedir. İki tarım bakanlarımız bu projeyi olgunlaştırmışlardı. Bu projenin nasıl geliştirileceği konusu ele alınacak." ifadelerini kullandı.

Sudanlılarla işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini belirten Davutoğlu, "İkili ilişkilerimizi geliştirerek her türlü ortak çabayı ortaya koymaya kararlıyız. Sudan'ın birliği beraberliği sınır bütünlüğü kalıcı istikrar ve barışın sağlanması temel ilkelerimizdir. Türkiye olarak her zaman Sudan'ın bu konudaki çabalarına destek vermeye kararlıyız. Sudan'ın istikrarı Afrika'nın istikrarıdır." diye konuştu.

Türkiye'nin Sudan ile olan ticari ilişkilerini de geliştirmek istediklerini dile getiren Davutoğlu, "300 milyon dış ticaretimizi daha yukarıya çıkarmaya kararlıyız." dedi.

'TÜRKİYE'Yİ BÜYÜK AĞABEY OLARAK GÖRÜYORUZ'

Sudan Dışişleri Bakanı Ali Karti ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'yi büyük ağabey olarak görüyoruz. Bölgesel olarak daha güçlü rol oynamasını istiyoruz. Türkiye bu çabaları ile hem kendisini hem bizleri daha iyi safhalara ulaştıracaktır. Bizim Türkiye ile ortak geçmişimiz var. Sudan'da Türk kanı aktığı zamanları hala değerli buluyoruz. Sudan bu tarihi kökünden hiçbir zaman vazgeçmeyecek. Ekonomik ve askeri alanda Türkiye ile işbirliğine gitmek istiyoruz." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri