Türkiye son 30 yılın en sert kışını geçirecek! Bu şehirlere kar yağışı için tarih verildi

Türkiye geçtiğimiz kış mevsimini kurak geçirdi. Kent merkezlerine neredeyse hiç kar yağmadı. Uzmanlara göre son 30 yılın en sert kışı bu yıl yaşanabilir. Kar yağışı için bu şehirlere işaret edildi.

Türkiye'de 2023-2024 kış mevsimi çok kurak geçti. Birçok kente neredeyse hiç kar yağmadı. Bazı yaylalarda eskiden 3-4 metre kar örtüsü oluşurken bu kez beyaz örtü 30 santimetreyi geçmedi. Durum böyle olunca yaz aylarında kuraklık baş gösterdi. Tarım arazilerinde ciddi verim kaybı yaşandı. Barajlar ve göller kurumaya başladı.

SON 30 YILIN EN SERT KIŞ MEVSİMİ YAŞANACAK

Su kıtlığının etkilerini göstermeye başlamasıyla vatandaş yağmur duasına çıkmaya başladı. Uzmanlar, yağmurun önemli olduğunu ancak önümüzdeki kış mevsiminde kar yağışlarının çok daha önemli olduğuna işaret ediyor. Bu yüzden ileri tarihli tahminler vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Uzmanlara göre son 30 yılın en sert kış mevsimi bu yıl yaşanacak.

SONBAHAR SAĞANAK YAĞIŞLI GEÇECEK

Meteoroloji uzmanlarına göre sıcak hava ülke genelinde etkisini kaybetti. Sonbahar eylül ayı itibariyle başladı. Eylül ve ekim ayında aralıklarla sağanak yağışlar etkili olacak. Hava City’nin tahminlerine göre ise Kasım ayından itibaren yurdun bazı bölgelerinde kar yağışı görülebilir.

BU İLLERDE YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Vatandaş hangi şehirlerde yoğun kar yağışı görüleceğini merak ediyor. Uzmanlara göre kar yağışı potansiyeli yüksek olan iller belli oldu. İç kesimlerde Afyonkarahisar, Ankara, Bursa, Bolu, Sakarya, Kocaeli, Eskişehir, Konya, Karaman, Sivas ve Malatya en çok kar yağışının görülebileceği iller listesinde yerini aldı.

Gündem Haberleri