Türkiye sınırında kontrol savaşı

Özgür Suriye Ordusu, Türkmen kasabası Çobanbeyli'yi IŞİD'den geri almak üzere sabah erken saatte saldırı başlattı. Muhalifler, Çobanbeyli çevresindeki Okuf ve Keyve köylerini ele geçirdi. Silahlı muhalif gruplar Türkiye sınır hattında kontrol mücadelesi v

Al Jazeera kaynaklarına göre ÖSO'ya bağlı silahlı muhalifler, Türkiye sınırına yakın Çobanbeyli kasabası yakınlarındaki Okuf ve Keyve köylerinin kontrolünü IŞİD’den geri aldı. IŞİD güçlerine uçaksavarlarla saldıran muhaliflerin hedefinde Çobanbeyli’yi de geri almak var.

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırına yakın noktalarda muhaliflerle çatışan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Türkmenlerin yaşadığı Halep'e bağlı Çobanbeyli kasabasını üç gün önce kontrol altına almıştı.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) perşembe sabahı Çobanbeyli çevresindeki IŞİD güçlerine saldırı başlattı.

ÖSO ülkenin kuzeyindeki Azez ve Munbuç’ta da IŞİD’e karşı saldırı başlattı. Muhalifler El Bab’ı da IŞİD’den geri almak istiyor.

Türkmen köyleri ateş altında

IŞİD bir hafta önce Rakka ve Azez arasındaki yaklaşık 170 Türkmen köyünü kontrol altına almak için saldırı başlatmış, başta Çobanbeyli olmak üzere bazı köyleri ele geçirmişti.

Çatışmaların yaşandığı Türkiye sınır hattında 270 kilometrelik bir alanı kapsayan bu bölge, Öncüpınar ve Akçakale kapılarını da içine alıyor.

15 bin nüfuslu Çobanbeyli kasabası, geçen hafta başlayan çatışmalarda tamamen boşaltılmış, çevre köylerden gelenlerle birlikte Kilis ve Gaziantep’te bulunan Suriyelilere binlerce yeni sığınmacı eklenmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri