Türkiye satış fiyatı 117 bin TL'den satışa çıkıyor

Mazda'nın yeni tasarım çizgisine sahip olan ve motoru, şanzımanı, gövde ve şasisi ile tamamen SKYACTIV teknolojisi kullanılarak üretilen yeni Mazda6, Nisan ayında Türkiye yollarına çıkıyor.

Mazda'nın orta sınıf sedanı, 2-litrelik benzinli motor ve 117 bin TL'lik fiyatla sunulacak

İlk etapta 165 bg gücünde 2.0 litrelik benzinli SKYACTIV-G motor ve 6-ileri otomatik şanzımanla sunulacak olan Mazda6'nın 100 km'de ortalama 5.9 lt yakıt tükettiği açıklanıyor.

Yeni Mazda6, Japon markanın yakıt tasarrufu sağlayan rejeneratif fren sistemi olan i-ELOOP'a sahip olan ilk üretim modeli.  "Akıllı Enerji Döngüsü" ifadesinin kısaltması olan i-ELOOP, aracın elektrikli sistemlerine güç sağlamak için geri kazanılan elektriği depolamak amacıyla bir kapasitör kullanan dünyadaki ilk binek araç sistemi. i-ELOOP sisteminin yakıt tüketiminde %10 civarında bir azalma sağladığı açıklanıyor.

Yeni Mazda6'nın, kazaların önlenmesine yardımcı olmak ve herhangi bir kaza olması durumunda kazanın şiddetini azaltmak üzere tasarlandığı da verilen bilgiler arasında. Otomobilde sensör tabanlı güvenlik aygıtlarını barındıran i-ACTIVSENSE teknolojisine yer verilmiş.

Mazda'nın yeni jenerasyon modellerinin ikincisi olan yeni Mazda6'nın sadece dinamik tasarımıyla büyülemekle kalmayıp, teknolojileriyle de dikkat çektiğini belirten Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, Yeni Mazda 6'nın Türkiye'de 117 bin TL anahtar teslim fiyatı ile satışa sunulacağını sözlerine ekledi. (Ajansotomobil)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomobil Haberleri