Türkiye sadece figüran

Konya'da konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Suriye’de yanlış dış politika uygulandı. Komşumuz ile ilgili karaları ABD, Rusya alıyor, biz sadece figüranız. Ülke her alanda iyiye gitmiyor” dedi

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede Avukat Mustafa Derbentli yeniden Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı oldu. Parti il binasında gerçekleştirilen kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve çok sayıda partili katıldı. Sinevizyon gösterimi ile başlayan kongre, divan kurulunun oluşturulması, faaliyet ve ekonomik raporların okunması ve müzakeresi ile devam etti.

SİYASETTE TESADÜF YOK

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, kongrede yaptığı konuşmada terörün sadece Türkiye’de değil tüm dünyada artık bir tehdit oluşturduğunu belirterek, “Yaşanan terör hadiselerinde, siyasi olaylarda önemli olan üç madde var bunları bilmemiz lazım. Birincisi siyasette tesadüf yoktur, planlanmıştır. İkincisi hiçbir şey gözüktüğü gibi değildir. Bize gösterilmeye çalışılanlar vardır. Olayın bir arka planı mutlaka vardır. Üçüncü olarak ise insanların algılarla yönetildiğidir. Yapılan anketler insanların fikirlerini öğrenmek için değil, insanların fikirlerini nasıl yönlendirebiliriz diye yapılıyor” dedi. Yaşanan terör hadiseleri sonrası çok şeyin söylendiğini fakat bunların eksik olduğunu söyleyen Doğan, “Konuşulanlar dikkatleri asıl olaydan uzaklaştırıyor. Bu olaylar sonucunda 3 şeyin konuşulması lazım. Bir, hep sonuçlar konuşuluyor, olayın sebebini konuşmamız ve sorgulamamız lazım. İki, bugünü anlamak için dünü iyi anlamamız lazım. Dünü göz ardı edemeyiz. Üç, kuklayı konuşmanın bir anlamı yok. Kuklayı idare eden kuklacıyı görmeli ve bunu konuşmalıyız” şeklinde konuştu.

ORTAK PAYDADA BULUŞULAMIYOR

Milli bütünlüğü parçalamaya yönelik bir olaya rağmen insanların artık ortada buluşamadığına işaret eden Doğan, şöyle konuştu: “Kimisi olayı iktidarı yıkmak için kullanıyor, kimisi de olaydan iktidara güç kazandırma telaşına giriyor. Bir ülke için en önemli şey birlik ve beraberliktir.

Toplum kutuplaştırıldı. Bu anlayışla sorun çözülmez. Olaylara sebepler penceresinden bakmamız lazım. Çözüm süreci diye kimsenin içeriğini bilmediği bir şey umut diye pompaladılar. Süreç öncesi dağda bin 400 terörist varken şimdi bu sayı 16 bine çıktı. Olaya sadece Kürt meselesi olarak bakıldı. O süreçte aydın geçinen yazarların süreç hakkında yazdıklarına bakınca utanıyoruz. PKK’nın yaptıklarını konuşmamıza gerek bile yok. Maalesef hükümet de PKK’yı meşrulaştırmıştır bu süreçte. Suriye’de yanlış dış politika uygulandı. Komşumuz ile ilgili karaları ABD, Rusya alıyor, biz sadece figüranız. Sınırlarımızdan 5 milyonu aşkın Suriyeli geçti. Onları ağırlarız fakat geçen bu insanların şecereleri araştırıldı mı? Ülkeye çok ajan girdi. Bu ajanlar şimdi her yerde bomba patlatabilir. Ajan girişleri önlenmeliydi. Sınırdan girenler genel bilgi taramasından geçmeliydi.”

TOPLUM ÇÜRÜTÜLÜYOR

Ülkenin ekonomi ve aile noktasında iyiye gitmediğini ifade eden Doğan, konuşmasına şöyle devam etti: “İnsanımız borçlu. BDDK’nın internet sitesini açın bakın. Türkiye’de kredilinmiş kredi miktarı 1,5 trilyon. Yani bu ülke vatandaşlarının borçlarının toplamı eski parayla 1,5 kentrilyondur. Şu anda devletin iç-dış borç toplamı 1,6 trilyondur. 3 trilyon borcumuz var. Bunun 1 yıllık faiz toplamı 300 milyar liradır. Bu para ile 20 milyon aile başına yıllık 15 bin lira para dağıtabiliriz. Vatandaşımız fakirleştirilirken sosyal hayatımıza çürüme zemini oluşturuldu. Yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde öz kızına tecavüz edenlerin, annesini boğan çocukların, birbirini öldüren gençlerin haberlerini okuyoruz. Adeta cinnet geçiriyoruz. Her yıl 150 bin aile boşanıyor. Sın 13 yılda 2 milyon aile yani yüzde 10’umuz boşanmış. Her yıl 50-70 bin insan intihara teşebbüs ediyor, 3-5 bini intihardan ölüyor. Toplum dönüştürüldü. Siyasi pencereden bakarsak diğer kalemleri kenarı koyup aile penceresinden olaya bakarsak son 10 yılda inancımıza göre günah olan, geleneklerimize göre ayıp olan, kanunlarımıza göre yasak olan hiçbir konuda azalma olmamıştır. İçki tüketimi 2002’de 400 milyon litreden şu anda 2 milyar litreye çıkmış. Eroin kullanımı, zina, intihar artmış. Toplum bilinçli olarak çürütülüyor. Çocuklarımızı okula göndermeye korkuyoruz artık. İmam Hatip okullarında da aynısı yaşanıyor.”      

HAÇLI SEFERLERİNE ALKIŞ

Saadet Partisi il Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar da yaptığı konuşmada estirilen olumsuz havaya rağmen Saadet Partisi teşkilatlarının canlı bir çalışma sergilediğini ifade ederek şöyle konuştu: “Selçuklu teşkilatımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Kongrelerin şöşyle bir önemi var. Bundan bin sene önce İslam coğrafyasını Kudüs merkezli işgal etmek için Haçlılar yola çıktı. Anadolu’nun ve İslam coğrafyasının savunmasını üstlenen Anadolu Selçuklu hükümdarları o haçlı seferlerini nasıl durduracaklarına dair çalışma yaptılar. İşte o çalışmalar neyse şu anda İslam coğrafyası üzerin tersinden başlatılan Haçlı seferlerini durdurmak için yapılan kongrelerde bu kongrelerdir. Biz buna inanıyoruz” diye konuştu. Bugünkü Haçlı seferlerinin Büyük Ortadoğu Projesi, Arap baharı gibi isimlerle yapıldığını söyleyen uyar, konuşmasına şöyle devam etti: “Maalesef içimizden de onlarla alkış tutanlar ve işbirliği yapanlar oldu. Şu anda İslam coğrafyasının geldiği duruma bakıldığında vahametin en ciddi durumda olduğunu anlarsınız. Müslümanların yaşadığı bir coğrafyada 40 erkek çocuğunun ırzına geçiliyorsa bunda hepimizin sorumluluğu vardır.”   

BAYRAĞI İLERİ TAŞIYACAĞIZ

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Av. Mustafa Derbentli de 4. kongre sonrasından bu yana bayrağı ileri noktalara taşımak için gayret ettiklerini belirterek, “Bu çalışmaları ancak birlik olarak yapabiliriz. Teşkilatımız seçimler atlattı, iktidar partisini kıskandıracak nitelikte çalıştı fakat rüzgarlar başka yerlerden esiyor. Selçuklu’yu yeni yüzyıla çalışmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 1969’da başlayan bu hareket inşallah iktidara gelecektir. Rabbimizden niyazımız bizleri yatakta öldürmesin. Bizlerin canını bir ilçe taramasında, mahalle çalışmasında alsın diye dua ediyoruz” ifadeleri yer verdi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri