Türkiye Partisi Lideri Şener Konya'da

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, bugün Ortadoğu'da yaşananların bir benzerinin Türkiye'de yaşandığını söyledi
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, bugün Ortadoğu'da yaşananların bir benzerinin Türkiye'de yaşandığını söyledi.
Partisinin Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Abdüllatif Şener, iftar öncesi ülke ve dünya gündemini değerlendirdi. Türkiye'nin bir genel seçimi geride bıraktığını ancak seçimlerden önce devam eden sorunların hala sürdüğünü belirterek, "Bugün gerek ülkemizde gerekse Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmeler bizlerin de geleceğini etkiliyor. Bu olanlara 'Bana ne' deme lüksümüz maalesef yok. Türkiye'nin ekonomik politikaları ülkenin ihtiyacına göre değil, Batı'nın bizden faydalanmasını sağlayacak biçimde uygulanıyor. Bu politikaların baştan sona değişmesi gerek. Ortadoğu'da yaşananları görmemezlikten gelemeyiz. Orada, yönetimdekiler bir şekilde uzaklaştırılıyor ya da uzaklaşmaya zorlanıyor. Ülkemizde ise bu olanların bir benzeri yaşanıyor diyebiliriz. Son zamanlarda terör olaylarında büyük bir artış var. Biz, bölgemizde ne oluyor sorgulamamız ve kendimize göre ayarlamalar yapmamız gerek" dedi.
Ortadoğu'da yaşananların küresel güçlerin bir oyunu olduğunu da dile getiren Şener, "Ortadoğu'da yönetimdekilerde bulunan ve küresel güçlerin ve İsrail'in politikalarına paralel politikalar seyretmeyenler yere indiriliyor. Yerlerine bu politikalara daha yakın isimler getiriliyor. Bugün, Hüsnü Mübarek yönetimden indirilmiş olabilir ancak yerine gelenler onun politikalarını birebir uygulayan onun yakın isimlerinden oluşuyor. Yani aslında değişen hiçbir şey yok. Türkiye, bu değişimde yerini ve konumunu çok iyi belirlemelidir. Türkiye'nin geleceği buna bağlıdır" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri