Türkiye mucizesi

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, 17. Akdeniz Oyunları'nın olimpiyat havasında geçmesi için hazırlıkların sürdüğünü belirtti

Mersin'de 24 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcu ve teknik ekibin katılmasının planlandığı 17. Akdeniz Oyunları'nın olimpiyat havasında geçmesi için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, oyunların hazırlık süresinin normalde 6 yıl olduğunu ancak Türkiye'nin 2 yıl gibi kısa bir süre kala oyunlara ev sahipliği yapma hakkına kavuştuğunu hatırlattı. Önemli bir zaman kaybına rağmen kısa sürede 11 yeni tesisin yapılmasının "Türk mucizesi" olduğunu ifade eden Baykan, şunları kaydetti: "Kısa sürede gerçekleştirilen tesis inşaatları ve ortaya çıkan sonuç, Türkiye açısından son derece önemli. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç olmak üzere, Mersin'deki tesislerin zamanında yetiştirilmesi adına herkes çok büyük çabalar gösterdi. Türkiye, kusursuz bir organizasyon yapma çabasını sürdürüyor. Şimdiye kadar gerçekleştirilmiş en mükemmel, en güzel, en organize Akdeniz Oyunları, inşallah Adana ve Mersin'de planlandığı gibi gerçekleştirilecek. Tesislerle ilgili kafalardaki soru işaretlerinin bittiği günlerdeyiz."

GÜCÜMÜZÜ ORTAYA KOYDUK

Baykan, Akdeniz Oyunlarıyla Türkiye'nin organizasyon gücünün ortaya çıkarıldığını belirterek, hedeflerinin şimdiye kadar yapılan Akdeniz Oyunları içerisinde en iyisini yapmak olduğunu söyledi. Oyunların olimpiyat havasında geçmesi için hazırlıkların devam ettiğini dile getiren Baykan, "6 bin civarında sporcu ve teknik ekibin katılacağı oyunlar, olimpiyat havasında gerçekleşecek. Çünkü Londra Olimpiyatı'na yaklaşık 12 bin kişi katıldı. Akdeniz Oyunları'na da katılım bunun yarısı düzeyinde olacak. Yarı olimpiyat düzeyinde bir organizasyona ev sahipliği yapacak Mersin, 2020 Olimpiyatı'nın da en büyük referansı olacaktır" diye konuştu.

SPOR SERVİSİ

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri