Türkiye ligleri harç miktarları belli oldu

Türkiye liglerinde yeni sezonda uygulanacak harç miktarları açıklandı. Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Tahkim Kurulu başvuru ücretleri 2 bin ile 200 lira arasında değişiyor.
Kulüplerden Tahkim Kuruluna itirazlar için alınacak başvuru ücretleri şöyle. Süper Lig: 2.000 -TL maktu. TFF 1. Lig: 1.000 -TL maktu. TFF 2. Lig: 500 -TL maktu. TFF 3. Lig: 300 -TL maktu. Amatör takımlardan: 200 -TL maktu. Bu ücretler, başvuru anında peşin olarak alınıyor.
Kulüple bağlantısı olan diğer ilgililer: bağlantılı olduğu kulübün ödediği maktu basvuru ücretini ödeyecekler. Bu kategoride Futbolcular, Yöneticiler, Antrenörler, Masörler yer almakta. Bu kişilerin ödeyecekleri ücret ise bin TL olarak belirlendi. Yürütmenin durdurulması talepli başvurularda ise, yukarıda belirtilen miktarların dışında ayrıca bu rakamın yarısı kadar başvuru ücreti alınıyor.
Futbol Müsabaka Talimatı uyarınca Yönetim Kurulu’na yapılacak başvurularda, Tahkim Kurulu’na yapılacak başvurularda alınan ücretler geçerli olacak. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu talimatı gereği parasal değeri bulunmayan uyuşmazlıklarda alınacak peşin maktu başvuru ücretleri de şöyle belirlendi. Süper Lig: 2.000 TL maktu. TFF 1. Ligi: 1.000 TL maktu. TFF 2. Lig: 500 TL maktu. TFF 3. Lig: 300 TL. Amatör takımlardan: 200 TL maktu.
Parasal uyuşmazlıklarda başvuru ücretinin değeri üzerinden % 2 olarak uygulanacak. Bu ücretin tamamının peşin olarak başvuru anında ilgilisi tarafından ödenecek. Parasal değeri bulunan uyuşmazlıklarda Tahkim Kurulu’na yapılan başvurularda % 2 tutarındaki nispi başvuru ücretinin yanı sıra 1.000 TL, Uyuşmazlık Çözüm Kuruluna yapılacak başvurularda ise %2 tutarındaki nispi başvuru ücretinin yanı sıra 500 TL maktu başvuru ücretinin de ayrıca peşin olarak ilgilisi tarafından ödenmesi gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri