Türkiye Kupası'nda Gruplar Belli Oldu

Türkiye Kupası Grup Müsabakaları Kura Çekimi, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi Orhan Saka Salonu'nda yapıldı.Türkiye Kupası Grup Müsabakaları Kura Çekimi'ne, 3. Tur'u geçen 27 ekip ile kupaya bu turdan itibaren dahil olan...

Türkiye Kupası Grup Müsabakaları Kura Çekimi, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi Orhan Saka Salonu'nda yapıldı.

Türkiye Kupası Grup Müsabakaları Kura Çekimi'ne, 3. Tur'u geçen 27 ekip ile kupaya bu turdan itibaren dahil olan 5 Süper Lig takımı katıldı.

Türkiye Kupası Grup Müsabakaları'nda 32 takım, 4'erli 8 gruba ayrıldı. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak grup maçları sonunda gruplarını ilk iki sırada bitirecek takımlar Son 16 Turu'na yükselecek.

Kura çekiminin ardından oluşan gruplar şöyle:

A Grubu: Sivasspor, Gaziantepspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Tuzlaspor

B Grubu: Trabzonspor, Akhisar Belediyespor, Manisaspor, Keçiörengücü

C Grubu: Bursaspor, Mersin İdmanyurdu, Samsunspor, Centone Karagümrük

D Grubu: Kardemir Karabükspor, İstanbul Başakşehir, Ankaragücü, Sivas 4 Eylül Belediye Spor

E Grubu: Fenerbahçe, Kayserispor, Altınordu, Bayburt Grup Özel İdare

F Grubu: Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Adana Demirspor, Sarıyer

G Grubu: Galatasaray, Eskişehirspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, GBM Makina Balçova Yaşam Spor

H Grubu: Gençlerbirliği, Torku Konyaspor, Giresunspor, Cizrespor

ARİF KOŞAR: BAL LİGİ'NDEN BİR TAKIMIN GRUPLARA KALMASI DESTEĞİMİZİ GÖSTERİYOR

Kura çekimi öncesinde kulüp yetkililerine açıklamalarda bulunan İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, bu sezon Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) mücadele eden Cizrespor'un gruplara kaldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Kupaya 57 takımla başladık. Sonrasında 27 takıma düştük. Bugün Süper Ligi ilk 5 içinde tamamlayan takımlar dahil edildi ve 32 takımla grup maçlarına başlayacağız. Takımların içinde Cizrespor Bölgesel Amatör Ligi'nde kupanın formatına uygun olarak gruplara katılmaya hak kazandı. Bu durum bizim amatör takımlara ayırdığımız bütçenin önemini gösteriyor."

Coşar, Riva'daki tesisler sayesinde milli takımlar düzeyinde takımların, hakemlerin ve temsilcilerin burada kamp yaptığını şu ana kadar 5600 yatak kapasitesinin kullanıldığını ve bunun da Türkiye Futbol Federasyonu'nun kasasından çıkacak paranın kendilerinde kaldığını ifade etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri