Türkiye “Korfbol” sporunu sevdi

Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu Başkanı Enver Oral, korfbolun Türkiyede en fazla yayılan spor dallarından biri olduğunu söyledi.
 Oral, Samandağ ilçesine bağlı Aknehir beldesinde düzenlenen “Yaz Spor Oyunları”na katılmak için geldiği Hatay’da, yaptığı açıklamada, gelişmekte olan spor dalları bünyesinde rafting, kriket, offshore ve squashın yer aldığını, ancak bunların arasında en çok tercih edilenin korfbol olduğunu bildirdi. Türkiye genelinde yaklaşık 30 korfbol takımının bulunduğunu, tüm kentlerden bu spor dalına büyük talep geldiğini bildiren Oral, “Hakem yetiştirme çalışmalarımız devam ediyor. 100’ün üzerinde korfbol hakemimiz var. Ancak, yeterli gelmemesi nedeniyle kurslar düzenliyoruz” dedi.
Özellikle üniversitelerden bu spora büyük talep olduğunun altını çizen Oral, şöyle devam etti:
“Korfbol ülkemizde en fazla yayılan spor dallarından biri durumda. Şuan ülke genelinde 30 takımımız var. Ayrıca 10 üniversitede korfbol müsabakaları yapılıyor. Korfbol konusunda Çukurova’yı pilot bölgelerden biri olarak kabul ediyoruz. Burada bölgesel bir lig oluşturmayı hedefliyoruz. Bölgede Adana başta olmak üzere Osmaniye ile Kadirli ilçesinde toplam 7 takımımız var. Önümüzdeki günlerde Mersin ve Hatay’da da korfbol konusunda çalışmalarımız olacak. Amacımız, bu sporun gençlerimiz arasında daha da yaygınlaşmasını sağlamak.”
Oral’ın verdiği bilgiye göre, kadın ve erkeklerin bir arada yapabileceği tek spor dalı olan korfbol, suda, çimde ve plajda rahatlıkla oynanabiliyor. Hollandalı beden eğitimi öğretmeni Nico Broekhuysen tarafından tasarlanan ve ilk olarak 1903 yılında Hollanda’da oynanan korfbol, 3.5 metre yükseklikteki bir sepetten, futbol topu büyüklüğündeki topun geçirilmesi esasına dayanıyor. 4 erkek ve 4 bayan olmak üzere 8’er kişiden oluşan iki takım arasında oynanan korfbol, 30’ar dakikalık iki devreden oluşuyor. Bu sporda saha ortasında yer alan ve her yönden atış yapılabilen sepete topu en fazla geçiren takım galip geliyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri