Türkiye kilosu 10 bin dolar olan yerli çip üretti! Dünya satın almak için sıraya girdi

Türkiye teknoloji yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak yerli çip üretildi. Fabrikanın kurulmasıyla dünyaya satış başladı. Yerli çip sayesinde ihracatta kilogram değeri 10 bin dolara yükseldi.

Türkiye son yıllarda yerli ve milli ürünlerin üretilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Vatandaş ise bu çalışmaları sonuna kadar destekliyor. Yerli ve milli çipin üretilmesiyle ülkenin ihracattaki gücüne de güç katıldı. Bursa'da Ermaksan isimli firma tarafından kurulan çip fabrikasında üretim gece gündüz devam ediyor.

İHRACATTA KİLOGRAM DEĞERİ 10 BİN DOLAR OLACAK

Üretim için 30 milyon euro yatırım yapan firma hedeflerini büyüttü. Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan, "Türkiye'de üretilen makinelerin ihracat kilo değeri 6 dolar. İleri teknoloji yatırımımızla ihracatta kilo değeri 10 bin dolara kadar çıkacak. İnsan kaynağını geliştirmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki 5 yılda da 50 milyon euroluk yatırım yapacağız” demişti.

TÜRK ÜRETİMİ ÇİPLERE YOĞUN İLGİ

Yeni yatırımlarla Türkiye'nin çip piyasasında lider ülkelerden birisi haline gelmesi bekleniyor. Dünyanın birçok ülkesinden Türk üretimi çiplere talep olduğu söyleniyor. Talep arttıkça fabrikada istihdam edilen kişi sayısı da artacak. Çip üretimi sayesinde Türkiye ekonomisine olumlu anlamda katkı sağlanacak. Teknoloji ihraç eden ülkeler listesinde Türkiye'nin sırası yükselecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri