Türkiye Karate Federasyonu 4. Olağan Mali Genel Kurulu Yapıldı

Türkiye Karate Federasyonu'nun 4. Olağan Mali Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. Esat Delihasan başkanlığındaki Yönetim Kurulu, müzakerelerin ardından yapılan oylama sonucunda delegelerin oybirliği ile ibra edildi.Türkiye Karate Federasyonu'nun...

Türkiye Karate Federasyonu'nun 4. Olağan Mali Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. Esat Delihasan başkanlığındaki Yönetim Kurulu, müzakerelerin ardından yapılan oylama sonucunda delegelerin oybirliği ile ibra edildi.

Türkiye Karate Federasyonu'nun 4. Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara'da yapıldı. İçkale Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda Türkiye Karate Federasyonu Onursal Başkanı Hakkı Koşar, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya ile Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri de yer alırken, 185 delegenin 117'sinin katılımıyla çoğunluk sağlandı.

Sebahattin Keskin'in başkanlığı yaptığı Divan Kurulu'nda Ali Sarıaydın ve Aykut Duman da yer aldı. Gündem maddelerinin okunmasının ardından Denetleme Kurulu, herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmadığını belirttiği raporları delegelerin oylarına sundu. Yönetim Kurulu'nun ibra edilmesinin ardından Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Meydan Kobaş, 2015-2016 tahmini faaliyet programlarını ve bütçelerini delegelerin görüşlerine sundu ve yapılan müzakerelerin ardından oybirliği ile kabul edildi.

İKTİSADİ İŞLETME KURULMASI İÇİN YÖNETİM KURULU'NA YETKİ VERİLDİ

4. Olağan Mali Genel Kurul'un en önemli gelişmesi, delegelerin verdiği "22 Nisan 2014 tarih ve 28980 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Karate Federasyonu Ana Statüsü'nün 8. maddesinin (f) bendine dayanılarak; karatede başarının gelişmesi, gelir getirici faaliyet ve organizasyonlar yapılması amacıyla İktisadi İşletme kurulması için Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi" önergesinin, yapılan müzakerelerin ardından oybirliği ile kabul edilmesi oldu.

DELİHASAN: KARATE DENDİĞİNDE İLK AKLA GELEN ÜLKE TÜRKİYE

4. Olağan Mali Genel Kurul'da konuşan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, görev yaptığı süre boyunca yapılan çalışmalardan bilgiler vererek şunları söyledi:

"Biz göreve başladığımızda 67 bin olan lisanslı sporcu sayımız, bugün itibarıyla 156 bine çıktı. Altı yılda ne kadar üzerine katladığını bu rakamlarla çok açık bir şekilde görebilirsiniz. Karate olmayan illerde bir proje başlattık; karateyi kalkındırma, geliştirme ve ilerletme. Bu proje kapsamında 20 antrenör arkadaşımız çalışıyor. Sizlerin katkıları bu başarılarda büyük önem arz ediyor. Bugüne kadar verdiğiniz desteği boşa çıkarmamak için bütün yönetim kurulu, antrenör ve hakem arkadaşlarımızla çalıştık ve bu günlere geldik.

Uluslararası organizasyonlarda artık karate dendiğinde akla gelen ilk ülke; Türkiye. Son örneğini Dünya Karate Federasyonu'nun büyük önem verdiği Karate 1 Premier League organizasyonunda gördük. Sporcularımızı yurt dışına götürüp tecrübe kazandırmaktan çok, yabancı sporcuların ülkemize gelmelerini sağlayarak sporcularımızı tanımaları, aynı tatamiyi paylaşarak özgüven kazanmalarını sağlamayı amaçlıyoruz."

"KARATEYİ BÜYÜTECEĞİZ"

Hiçbir zaman kişileri büyüteceklerini söylemediklerini dile getiren ve "Sadece bir şey söyledik; karateyi büyüteceğiz." diyen Başkan Delihasan, konuşmalarına şöyle devam etti:

"Karateyi büyütmek için de gerçekten gece, gündüz çalışıyoruz. Karatenin daha da büyüyeceğini buradan söylemek istiyorum. Ama özellikle "şunu yapacağız, bunu yapacağız" demiyorum. Geçmişte de söylemedim, şimdi de söylemiyorum. Bizler "Karatenin üzerindeki betonu kaldıracağız; altındaki toprak yeniden çimlenecek, şekillenecek" dedik. Allah'a şükür o toprak çimlendi. Hatta çimlenmekle kalmadı, ürün veriyor. Karateyi tek taraflı yürütmüyoruz. Bir marka oluşturduk; Karate Türk. İktisadi İşletme kurulması için yetki verilmesi ile bu markayı sizlerin desteği ile daha yukarılara taşıyacağız."

Başkan Delihasan, konuşmasını, "Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde en fazla madalya alan ‘en başarılı federasyon' olma özelliğini koruyoruz. Bunun için antrenör ve sporcu kardeşlerime özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." diyerek noktaladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri