Türkiye Kamu-sen’de Aşure Etkinliği

Türkiye Kamu-Sen Adana Temsilcisi ve Türk Diyanet Vakıf Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, Muharrem ayı nedeniyle Türkiye Kamu Sen şube başkanlarına ve misafirlerine aşure ikram etti. Aşurenin, paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin...

Türkiye Kamu-Sen Adana Temsilcisi ve Türk Diyanet Vakıf Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, Muharrem ayı nedeniyle Türkiye Kamu Sen şube başkanlarına ve misafirlerine aşure ikram etti.

Aşurenin, paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi olarak görüldüğünü aktaran Arabacı, aynı zamanda bolluk ve bereketin simgesi olduğunu belirtti. Muharrem ayı ile bağlantılı olarak uzun yıllardır yaşatılan uygulamalardan birinin de aşure geleneği olduğunu dile getiren Ayhan Arabacı, "Milletimizin komşularına, dost ve akrabalarına yılda iki defa dağıttığı güzelliklerden biri kurban, diğeri ise aşuredir. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazî anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de; "farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları", "birlik" gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir." dedi.

Şehitlerin efendisi İmam Hz. Hüseyin başta olmak üzere bütün şehitleri rahmetle andıklarını kaydeden Arabacı, "Asırlardan beri Hz. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimizin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamaya devam etmesini Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum." açıklamasında bulundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri