Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, görüşülmekte olan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısıyla ayrımcılık, işkence ve köt...

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, görüşülmekte olan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısıyla ayrımcılık, işkence ve kötü muameleye karşı ulusal önleme mekanizmasının etkinliğinin artırılmasının ön planda tutulduğunu söyledi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Fatma Benli ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında, Meclis Genel Kurulunda görüşülmekte olan ve ilk bölümü kabul edilen Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye İnsan Hakları Kurumunun kurumsal kapasitesinin güçlendirilerek, etkinliğinin artırılmasının hedeflendiğini kaydeden Yeneroğlu, "Tasarıyla ayrımcılık, işkence ve kötü muameleye karşı ulusal önleme mekanizmasının etkinliğinin, işlerliğinin artırılması ön planda tutulmuştur" açıklamasında bulundu. Yeneroğlu; tasarının, insanlık onuruna yakışır bir hayatın çerçevesini çizen temel hak ve hürriyetlerin korunması, geliştirilmesi ve hiç kimsenin ayrımcılığa maruz kalmaması, eşit muamele görmesini içerdiğini kaydetti.

Tasarının AB vize muafiyeti için aceleye gelmiş bir düzenleme gibi algılanmaması gerektiğinin altını çizerek, son 6 yılda yapılan çalışmaların tasarının hazırlanmasında etkili olduğunu belirten Komisyon Başkanvekili Fatma Benli, tasarının görüşmeleri esnasında AK Parti grubunun verdiği önergelerle kurulacak Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna idari ve mali özerlik kazandırıldığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri