Türkiye İle Pakistan Savunma İşbirliği Gelişiyor

Türkiye ile Pakistan arasındaki savunma işbirliğinin artırılması için karşılıklı ziyaretler devam ediyor.

Türkiye ile Pakistan arasındaki savunma işbirliğinin artırılması için karşılıklı ziyaretler devam ediyor. Bir dizi temasta bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Pakistan Savunma Üretim Bakanı Rana Tanveer Hussain, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la bir araya geldi. Pakistan heyeti, 3 Şubat tarihine kadar başta Bakan İsmet Yılmaz olmak üzere sektör temsilcileri ile görüşecek.
Her iki bakan, ülkeler arasındaki savunma işbirliğinin daha da genişlemesiyle ilgili konularda görüş alış verişinde bulundu. Ortak girişim fırsatları oluşturma yönündeki çalışma taahhüdünü yenileyen bakanlar, Türk havacılık andüstrisinde Pakistan F-16 savaş uçaklarının ‘yarı ömür’ güncellemesi, Karaçi Tersanesinde Türk STM Firması tarafından Pakistan Deniz Kuvvetleri için yapılmakta olan Lojistik Destek Gemisini de kapsayan ve halen sürmekte olan savunma projelerini görüştü. Rana Tanveer Hussain ile İsmet Yılmaz'ın bölgesel güvenlik konularını da ele aldıkları belirtildi.

AFGANİSTAN BARIŞ SENARYOSU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ev sahipliğinde yapılacak Afganistan-Pakistan-Türkiye Zirvesi konusununde ele alındığı toplantıda, 2014 sonrası Afganistan senaryosu ve Afganistan’da barışçıl bir geçiş süreci için olumlu sonuçlar alınması umut edildi.
Rana Tanveer yaptığı değerlendirmede, Pakistan’ın barışçıl ve istikrarlı bir Afganistan için uzlaşma sürecini teşvik edecek Türkiye gibi dost ülkelerle birlikte çalışmak istediklerini vurguladı.

HEYET 3 ŞUBAT'TA KADAR TÜRKİYE'DE

23 Şubat'a kadar Türkiye'de bulunacak olan Pakistan heyetinin programında; TAI, ASELSAN, HAVELSAN, MKEK, MILSOFT, FNSS ziyaretleri de bulunuyor. Heyete; Pakistan’ın savunma üretim sektöründeki girişimleri ve ilerlemesi konusunda da brifing verilecek.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri