Türkiye İle Bosna-hersek Arasında 'Suçluların İadesi' Anlaşması İmzalandı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bosna-Hersekli mevkidaşı Barişa Çolak ile 'Suçluların İadesi ve Adalet Alanında İşbirliği Anlaşması'nı imzaladı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bosna-Hersekli mevkidaşı Barişa Çolak ile 'Suçluların İadesi ve Adalet Alanında İşbirliği Anlaşması'nı imzaladı. Anlaşmanın uygulanması ile Türkiye ve Bosna-Hersek uluslararası suçlara karşı işbirliği güçlendirilecek. İki ülke arasında suçluların iadesi mümkün olacak.

Bosna-Hersek Adalet Bakanı Barişa Çolak, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, "Anlaşma sadece bakanlıklarımız için değil, iki devletin bütün vatandaşları için önemlidir. Bugünkü küreselleşen dünyada insanların, değişik malların ve bilgilerin akmasıyla maalesef işlenen suçlar da daha önce görülmeyen seviyelere ulaştı. Küreselleşmenin olumsuz tarafları bazen daha da çabuk gelişiyor. Bu sebeple iki devlet arasındaki işbirliği çok önemlidir, çünkü hiçbir devlet organize suçlar, rüşvet, kara para aklama, terörizm ve benzeri ağır suçlarla tek başına mücadele edemez." dedi. Barişa Çolak, anlaşmanın onay sürecinin gelecek yıla kadar tamamlanacağını ümit ettiğini söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise Türkiye ve Bosna-Hersek arasındaki işbirliğinin her geçen gün geliştiğini ve anlaşmadan dolayı da memnun olduğunu söyledi.

Ergin, şöyle devam etti: "Bugün suçluların iadesi ve cezai konularda işbirliği anlaşmalarını imzalamış olduk. Üçüncü anlaşmamızın teknik kısmını da büyük ölçüde tamamlamış olduk. Bugün yapmış olduğumuz çalışmalar ile aramızdaki ilişkilerin geliştirilmesini hızlandıracağız. Suç ve suçlu ile mücadele konusu, özellikle organize suçlar ile, terör suçları ile mücadelede sadece ülkelerin kendilerinin değil, tüm ülkelerin ortak bir çabası olması gerekiyor. Bugün atmış olduğumuz adım bu mücadeleye önemli bir güç katacak, her iki tarafa da önemli imkan sağlayacak."

Bosna Hersek'in her alandaki gelişmesini ilgi ile takip ettiklerini ve büyük bir sevinçle karşıladıklarını dile getiren Sadullah Ergin, "Türk tarafı olarak da biz bundan sonraki süreçte de Türkiye -Bosna Hersek ilişkilerin daha ileriye taşınmanın gayret edeceğiz." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri