Türkiye-Hollanda arasında çalışanlar için işbirliği

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Hollanda Sigorta Kurumu, (SVB) arasında düzenlenen Türkiye-Hollanda Danışma Günleri etkinlikleri dün başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Hollanda Sigorta Kurumu, (SVB) arasında düzenlenen 

Türkiye-Hollanda Danışma Günleri’ etkinlikleri dün başladı. SGK binasında düzenlenen toplantının ilk gün açılışına Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse, SGK Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Açıkgöz, SGK İl Müdürü Özge Songül ile Ankara ve Hollanda’dan gelen çok sayıda SGK ve SVB yetkilileri katıldı. Dayanışma günlerinde Konya ve çevre illerinde aktif olarak çalışanlar ile aylık alanlara yönelik Türkiye - Hollanda Sosyal Güvenlik Sözleşmesinden doğan hak ve yükümlülükler ile Türk ve Hollanda mevzuatına dair tüm sorulara yanıt verilecek.

Programın açılış programına katılan Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Hollanda Sosyal Sigorta Kurumu (SVB) tarafından SGK Konya İl Müdürlüğünde düzenlenen Türkiye-Hollanda Danışma Günleri toplantısının oldukça önemli toplantılar olduğunu söyledi.

Türkiye’den Hollanda’ya gidip çalışan ve emekli olduktan sonra Türkiye’ye dönen 21 bin kişi olduğunu hatırlatan Dirkse, “Türkiye’de 21 bin kişi geçmişte Hollanda’da çalışmış ve emekli olduktan sonra Türkiye’ye gelmiş. Bu büyük topluluğun sorunlarının giderilmesinde, SGK ve SVB’nin işbirliği yapması gerekmektedir. Hollanda’da çalışan ve emekli olan işçiler ile SGK ve SVB’in müşterilerine yönelik düzenlenen toplantıların verimli geçmesi için, Hollanda’dan ve Ankara’dan çok sayıda yetkili bir araya geldik. Bu toplantının burada gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SGK Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Açıkgöz de konuşmasında Hollanda’da geçmişte çalışmış ve hala çalışmakta olan insanların sosyal güvenlik alanında karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak için, Danışma Günleri adı altında toplantı yapılmasına karar verdiklerini kaydetti. Konya'da iki gün sürecek toplantıların bu yıl üçüncüsünün gerçekleştirildiğini ifade eden Açıkgöz, uygulamanın diğer ülkelere de örnek teşkil ettiğini, dolayısıyla toplantının faydalı olacağını düşündüğünü söyledi.

SGK Konya İl Müdürü Özge Songül’de konuşmasında, “Türkiye-Hollanda Sosyal Güvenlik Sözleşmesine göre, Hollanda’da çalışan vatandaşlarımız kısa ve uzun vadeli sigorta kollarına ilişkin sosyal güvenlik haklarını Türkiye’de de kullanma haklarına sahiptirler. Bu kapsamda, hazırlanan Türkiye-Hollanda Danışma Günleri 11–13 Ekim 2011 tarihleri arasında kurumuz toplantı salonunda gerçekleştirilecek. Danışma Günlerinde, danışma hizmeti, Türkiye-Hollanda Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin öngördüğü sosyal güvenlik haklarına(emeklilik, malullük, ölüm ve hastalık halinde sağlanan yardımlar) ve yurtdışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin sorular Türk ve Hollandalı uzmanlarla birebir yapılacak görüşmelerde cevaplandırılacak” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri