‘Türkiye Hıfzıssıhha Ulusal  Mikrobiyoloji Enstitüsü kurulsun’

Kovid-19’un bütün dünyayı etkisi altına almasıyla önemi bir kez daha anlaşılan aşı üretimi ile ilgili Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, harekete geçti.

Kovid-19’un bütün dünyayı etkisi altına almasıyla önemi bir kez daha anlaşılan aşı üretimi ile ilgili Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, harekete geçti. Karaduman, TBMM’ye sunduğu kanun teklifinde 2011 yılında AKP tarafından kapatılan Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü Başkanlığı yerine Türkiye Hıfzıssıhha Ulusal Mikrobiyoloji Enstitüsü kurulmasını istedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Türkiye Hıfzıssıhha Ulusal Mikrobiyoloji Enstitüsü kurulması için kanun teklifi verdi. Karaduman’ın verdiği 10 maddelik kanun teklifinde, AKP tarafından 2011 yılında kapatılan Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü Başkanlığı yerine Türkiye Hıfzıssıhha Ulusal Mikrobiyoloji Enstitüsü kurulmasını öngörüyor.

“KOVİD-19 PANDEMİSİYLE ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ANLAŞILDI”

Kovid-19’un dünyayı etkisi altına almasıyla 2011’de AKP tarafından kapatılan Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü Başkanlığı’nın önemi bir kez daha anlaşıldı. Bu süreçte birçok ülke koronavirüse karşı aşı geliştirirken, Türkiye bu süreci çok geriden takip etmek zorunda kaldı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ise TBMM Başkanlığına Hıfzıssıhha Ulusal Mikrobiyoloji Enstitüsü kurulması için kanun teklifi verdi. Karaduman’ın verdiği 10 maddelik kanun teklifinde enstitünün başkan dahil 11 üyeden oluşması öngörülüyor. Daha düne  kadar Çin’e aşı ihraç eden Türkiye’nin bugün Çin’den güvenirliği şüpheli, etkisi belirsiz olan aşıları almak durumunda kaldığının belirtildiği kanun teklifinde, şunlar kaydedildi: “Salgının başından beri geçen 18 aylık süreçte yerli bir aşının veya ilacın üretilememesi bu alanda ciddi bir boşluğun ve ihtiyacın olduğunu göstermektedir. Bu kanun teklifi ile ülkemizde tekrar aşı, serum, ilaç ve mikrobiyoloji çalışmalarının aktif bir şekilde yapılacağı, tıbbi, bilimsel ve teknolojik geliştirme çalışmalarının yerli ve milli imkânlar ile koordine edilip, yürütüleceği bir müessesenin kurulması amaçlanmıştır.”

HABER MERKEZİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri