‘Türkiye güçlü devlet olmalı’

Konya Alperen Ocaklarında Ermeni Meselesini anlatan Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Türk tarihinde, iddia edildiği gibi sözde bir Ermeni Soykırımı (!) olmadığını belirterek Ermeni meselesi siyasidir.

Bu sorunu ortadan kaldırmak için Türkiye bölgesinde güçlü bir devlet olmak zorundadır” dedi.

Mustafa Güçlü, 1453’e kadar Ermenilerin Bizans İmparatoru tarafından İstanbul’a girmelerinin yasaklandığını hatırlatarak “Ermeniler, Fatih Sultan Mehmet Han’ın izni ve uyguladığı politika gereği olarak 1463’te İstanbul’a girmişlerdir” dedi. Osmanlı İmparatorluğu döneminde ticaret hayatına Ermeni, Rum ve Yahudiler’in hâkim olduğunu kaydeden Güçlü, Ermenilerin ilk matbaalarını 1567’de kurduklarını ve açtıkları okullarla kültürel yönden de kendilerini geliştirdiklerini belirtti. Osmanlı döneminde 140 üyeli ilk Ermeni Meclisi’nin 1862’de toplandığını ve bu mecliste Osmanlı aleyhine pek çok kararlar alındığına dikkati çeken Güçlü, Osmanlı Devleti’nin 93 Harbi’nde Ruslara karşı yenilmesiyle birlikte Ayestafonos Antlaşması’nın altına imza atmak zorunda kaldığını ifade etti.
ERMENİLER MÜSLÜMAN TÜRKLERİ KATLETTİ
Ermeni örgütlerinin ilk Türk katliamını 20 Haziran 1890’da Erzurum’da yaptıklarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen 23 katliamda 1 milyona yakın Müslümanın katledildiğini belirnten Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, 24 Nisan 1915’te Osmanlı’ya karşı isyan eden Ermeniler’in ileri gelenlerinin tutuklandığını ve 1 milyon 300 bine yakın Ermeni’den 1 milyonunun tehcir politikasına tabi tutulduklarını belirtti.
Ermenistan’ın ise, 28 Mayıs 1918’de Taşnak Partisi tarafından Erivan’da kurulduğuna işaret eden Dr. Güçlü, Ermeni Diasporası’nın, Türkiye’den “Soykırımı tanıyın, 6 vilayeti geri verin” şeklinde isteklerinin bulunduğuna dikkati çekerek şunları söyledi: “Türkiye, Ermeni meselesini menfatlerini koruyarak halletmelidir. Bunu yapması için de bölgesinde güçlü bir devlet olmalı ve dik durmalıdır. Ayrıca Ermeni meselesi, tarihçilere bırakılamayacak kadar da siyasidir.” Alperen Ocakları’nın Zafer’de bulunan binasında gerçekleştirilen tarih sohbetine, Konya Alperen Ocakları Başkanı Serkan Yalçın ve Alperenli üniversiteli gençler dinleyici olarak katıldı. Ocak Başkanı Yalçın, bu ve buna benzer sohbetlerin devam edeceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri