Türkiye gerçek dostluğunu gösterdi

Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar , “100 yıl önce Türkiye’nin verdiği Kurtuluş Savaşı’nın benzerini şimdi Ukrayna veriyor. 21.yüzyılda böyle bir savaşı kimse düşünmedi” dedi

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar Konya'da Kırım Türkleri Derneğine ziyarette bulundu. Bodnar, Konya'da Ticaret ve Sanayi odalarını ayrı ayrı ziyaretinin ardından Kırım Türkleri Derneğine geçti. Kırım Türkleri Derneği Başkanı Mustafa Sırrı Demirel tarafından karşılanan Büyükelçi Bodnar'a kalpak ve ney hediye edildi. Bodnar da Demirel'e seramik tabak verdi. Büyükelçi Bodnar burada Konya’da yaşayan Ukraynalılarla da bir araya geldi.

BAYRAKTARLAR KONUSUNDA MİNNETTARIZ

Savaş nedeniyle planlarını değiştirmek zorunda kaldıklarını dile getiren Bodnar, Türkiye ile Ukrayna’nın dostluğunun hiçbir zaman değişmeyeceğini söyledi. Türkiye’nin zor zamanlardaki maddi ve manevi desteğini unutmayacaklarını dile getiren Bodnar, “Savaş başladığı günden bu yana Türkiye, Ukrayna için daha yakın bir dost oldu. Ukrayna’dan gelen insanlara kucak açtı. Özellikle Bayraktarlar konusunda Türkiye’nin desteğini unutmamız mümkün değil. Gerçek dost zor zamanlarda belli olur. Türkiye’de 160 binden fazla Ukraynalı yaşıyor. 110 bin kişi Ukrayna’ya geri döndü. Ukraynalı sığınmacılar konusunda Türkiye bize destek verdi. Ukraynalı sığınmacılar ülkelerine destek vermek için ülkelerine geri döndü” diye konuştu

.

KONYALI İŞADAMLARININ İLGİSİ ŞAŞIRTTI

Konya’da işadamlarıyla önemli iş görüşmeleri yaptıklarını kaydeden Bodnar, “İşadamları Ukrayna’ya geri dönmeye başladı. Konya’da işadamları ile tahıl işleme ve savunma sanayi konusunda görüşmelerimiz oldu. Konyalı işadamlarının Ukrayna’ya gösterdiği ilgiye hayran kaldım. Bazı işadamları Ukrayna’daki yatırımlarına devam edeceğini söyledi. Savaşa rağmen ticaret devam ediyor, ürünler teslim ediliyor. Gönüllü insanlar Ukrayna’ya çelik yelekler gönderiyor” dedi.

21. YÜZYILDA KİMSE BÖYLE BİR SAVAŞI DÜŞÜNMEDİ

Ukrayna’nın kurtuluş savaşı verdiğini ifade eden Bodnar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Savaş bizim dostluğumuzu yok etmedi. Türkiye’de Ukrayna halkının yanında olan herkese teşekkür ediyorum. “Ukrayna’ya zafer” sözünü Türklerin ağzından Ukraynaca duymaya başlamak mutluluk verici. Her güzel bir söz bizim için bir savunma desteğidir. 100 yıl önce Türkiye’nin verdiği Kurtuluş Savaşı’nın benzerini şimdi Ukrayna devleti ve halkı veriyor. 21.yüzyılda böyle bir savaşı kimse düşünmedi. Dünya değişiyor. Birlik olmak gerekiyor. Ne Ukrayna’yı ne de Türkiye’yi kimse güçlü ülkeler olarak görmek istemiyor. Birbirimizi yardım ederek, daha güçlü olabiliriz. Çünkü biz birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Kırım Tatarları Derneği sayesinde Kırım’da yaşananlar hakkında bilgi alıyoruz. Bizi bağlayan şeyler var. Ukrayna halkının ve Kırım Tatarlarının dayanışması devam edecek.”  Dernek üyeleriyle sohbet eden Bodnar, dernek binasında Kırım göçmeni Türklerin arasında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyarete savaş nedeniyle Konya'ya gelip yerleşen bazı Ukraynalılar da katıldı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri