Türkiye genelinde tüm marketlerde satılan iki meşhur marka iflas etti!

Küresel ekonomik krizin etkileriyle Türkiye ve dünya genelinde iflaslarda ciddi artış yaşandı. Son olarak Türkiye'de tüm marketlerde satılan iki marka iflas etti.

Küresel ekonomik krizin sonucunda Türkiye ve dünya genelinde iflas eden firma sayısında rekor kırıldı. Özellikle pandeminin ortaya çıktığı yıllarda piyasalar ciddi anlamda sıkıntıya girmişti. Bu süreçte bankalardan kredi çeken firmalar ayakta kalmak için yoğun çaba sarf etti.

Bazı firmalar ise kemer sıkma politikaları doğrultusunda yüzlerce çalışanını işten çıkardı. İşsizliğin çoğaldığı bu dönemde devletler de zora girdi. Vatandaşlarına işsizlik ödeneği vermek durumunda kalan ülkelerde bütçe açıkları arttı. Kısacası krizin etkileriyle dünyada ticaret dengeleri alt üst oldu. Son birkaç aydır Türkiye'de artan iflasların nedeni de tam olarak bu.

Nakit para döngüsü yavaşladığı için zincirleme bir sıkıntı ortaya çıkıyor. A firması b firmasına olan borcunu ödemeyince, b firması da c firmasına olan ödemesini aksatıyor. Bankalar kredi vermeyince firmalar ya konkordato ilan ediyor ya da iflas ediyor. Son olarak tüm Türkiye'de marketlerde satılan iki marka resmen iflas etti. Herkesin ismini bildiği meşhur iki markanın iflası çok şaşırttı. Söz konusu markaların isimleri ise açıklandı.

İflas eden iki markayı öğrenmek için BURAYA TIKLAYINIZ.

Ekonomi Haberleri