Türkiye Finans’tan 100 Milyon Tl Tutarlı Sukuk Arzı

Türkiye Finans, 100 milyon TL tutarında 3 ayda bir kira getirili 6 ay (179 gün) vadeli kira sertifikasının (Sukuk) halka arzını tamamladı.

Türkiye Finans, 100 milyon TL tutarında 3 ayda bir kira getirili 6 ay (179 gün) vadeli kira sertifikasının (Sukuk) halka arzını tamamladı. Halka arz rakamının 1,65 katı oranında talep gelen ihracın senelik Kira Gelir Oranı yüzde 10,1 oldu.



Türkiye Finans Varlık Kiralama AŞ’nin İş Yatırım AŞ ve BMD AŞ ile 100 milyon TL tutarında halka arzı için 15-16 Ocak 2014 tarihlerinde talep toplandı.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “İhracımıza, toplam bireysel yatırımcı talebi 71 milyon 844 bin 449 TL, kurumsal müşteri talebi ise 93 milyon 530 bin TL oldu. Bu ihraçla Türkiye Finans olarak ayrı bir müşteri ve yatırımcı profilinin kurumumuz ile tanışmasını mümkün kıldık. Türkiye Finans Varlık Kiralama AŞ’nin hayata geçirdiği bu ilk TL Kira Sertifikası Halka Arzı’nda toplanan talep rakamı 165 milyon 374 bin 449 TL oldu. Bu rakam halka arz rakamının 1,65 katı. Topladığımız talebin arz rakamını aşması kurumumuzun reyting ve kredibilitesinin bir işareti. Türkiye Finans, Türkiye’de kredi derecelendirme notu en iyi sekiz bankadan biri. Yenilikçi ürünlerimiz, Sukuk ihraçlarımız, murabaha sendikasyonlarımız ve teknolojik yatırımlarımızla hedeflenen büyüme trendine katkı sunmaya devam edeceğiz. 2014 içinde uygun şartlar oluştuğu takdirde TL ve yabancı para cinsinden Sukuk ihraçlarına devam etmeyi planlıyoruz.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri