Türkiye faiz batağında

Saadet Partisi (SP) Konya İl Teşkilatı Ağustos Ayı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti

SP Konya İl Divan Toplantısı'nda konuşan SP Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, ekonominin kötüye gittiğini, 6 ayda sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçesinden 26 katrilyon faiz ödendiğini söyledi.

Saadet Partisi (SP) Konya İl Teşkilatı Ağustos Ayı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. İl Teşkilatı'nda gerçekleşen toplantıya SP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek, SP Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, SP İl Başkanı Mehmet Şen, İl Başkan Yardımcıları, SP İlçe Başkanları ve çok sayıda parti yöneticisi katıldı. Toplantının basına açık bölümünde basın toplantısını SP Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa yaptı.  40 yılı aşkın zamandır Milli Görüş'ün memleket meselelerini ifade ettiğini dile getiren Mustafa Özkafa, "Bizim için önemli olan temiz bir niyetle çeşitli tesirler altında şartlanmadan söylenenleri uygulamaktır. Bu söylenenlerin doğruluğu matematiksel bir gerçek olarak da ortaya çıkmıştır. 200 civarında ülkenin bulunduğu, 6 milyar insanın olduğu dünyada 50 civarında Müslüman ülke var. 200-300 yıl önce Müslümanların birtakım avantajları var idi. Ama bugünkü duruma baktığımız zaman yeryüzündeki bütün petrol ve doğalgaz gibi enerji yatakları Müslüman ülkelerin bulunduğu coğrafyadadır. En hayati zenginlik Müslüman ülkelerin elinde. Stratejik bakımdan da Asya, Avrupa ve Afrika'da en önemli noktalarda Müslüman ülkelere ait. Dünyanın en mühim denizlerinden Akdeniz'in çevresinde de Müslüman ülkeler var. Ama bugün bu ülkelere baktığımızda bütün Müslüman ülkeler işgal altında sömürü altında. Bütün bu şartlara sahip olacaksınız, üstüne bütün sıkıntıyı da siz çekeceksiniz. Bu anormal bir durumdur. Bütün bunları Milli Görüş evvelden gördü ve ifade etti" dedi.

BM'DE ETKİN OLAMADIK

Özkafa, "10 gün evvel İslam İş Birliği Teşkilatı Mekke'de 40'dan fazla devlet ve hükümet yetkilisinin katıldığı bir toplantıda toplandı. Sonuç ne oldu? Törenle 50 ülke bir araya geldi tek bir karar aldılar oda Suriye'nin üyeliğini askıya almak. Ne oldu da üyelik askıya alındı. Bunların önemli bir kısmının efendileri zaten bunun için toplanmalarını söyledi kendilerine. Sonuç ta ne oldu. Akan kan durdu mu Suriye'de? 'Efendim bunu BM yapacak' diyorlar. BM; Afganistan’ı, Irak'ı işgal etmiş bir kuruluştur. Bizim Dışişleri Bakanı BM karışıklığı düzeltmediği zaman varlığı sorgulanır. Ne zaman sorgulanacak? Siz BM'ye şunu diyebiliyor musunuz; 'ey BM'ye daimi üyeler biz 50 Müslüman ülke varız. Bizim tek bir veto halkımız yok. Karar aldık içimizden ilk etapta en az bir ülkeye daimi üyelik ve veto hakkı vermezseniz biz bu teşkilatta yokuz.'  Bunu diyebiliyor musunuz? Milli Görüş bunu ortaya koydu. Biz dedik ki yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye, yeni bir dünya. Önce yaşanabilir Türkiye, sonra yeniden büyük Türkiye sonra yeni bir dünyayı kuracağız. Yaşanabilir Türkiye'yi nasıl kuracağız. İlim de, irfanda ileri gideceksin, inançlı olacaksın, tarih şuuruna sahip olacaksın, teknolojik gelişmeleri takip edeceksin. Yani teyyareleri, uçakları seçim zamanı bilboardların üzerinde yükselterek yeniden büyük Türkiye kurulmaz. Onları semada uçuracaksın. Seçim zamanı kanal da açarsın, uçakta uçurursun, uzaya da çıkarsın" diye konuştu.

OLAYLARI UNUTTURUYORLAR

Ramazan'da ve Ramazan Bayramı'nda bir takım üzücü hadiselerin yaşandığını aktaran Özkafa, " Gaziantep’te bir terör saldırısı oldu 9 vatandaşımız şehit edildi. Bayramda saldırılar ordu birçok şehit verdik. Fakat bu hadiseler peşpeşe geldiği  halde unutuyoruz. Bakınız; Suriye toprağı içerisinde uçağımız düşürüldü. Bakını Suriye düşürdü diyemiyorum çünkü açıklama yapılmıyor. Açıklamada ‘uçağın parçalarında her hangi bir ateşli silahla vurulmadığı ortaya çıkmıştır' denildi. Sonuç ne, uçağımızı kim düşürdü? Ama nasıl olsa unutulur mu demek isteniyor? Bu hadisenin devamında yine mühim bir hadise oldu. Biz pilotlarımızı denizden çıkartamadık. ABD gemisi geldi bizim pilotlarımızı çıkardı. Bunları da bize unutturdular" ifadelerini kullandı. Manevi değerlerin tahrip edildiğini, ekonominin yabancılara tebrik edildiğini ve milli birliğini tehlikede olduğunu ifade eden Özkafa, bütün bu çöküşlerin önceden belirlenmiş meşguliyetlerle üzerinin örtüldüğünü belirtti.

10 YILDA 600 KATRİLYON FAİZ ÖDENDİ

Ekonominin kötüye gittiğini, 6 ayda sadece Türkiye Cumhuriyeti'nde bütçeden 26 katrilyon faiz ödendiğini vurgulayan Özkafa, şunları kaydetti; "Bunlar Maliye Bakanlığı'nın sitesinde yazıyor. İktidar partisinin 10 yılda ödediği toplam faiz ise 600 katrilyon. Bugün Konya'nın neresine giderseniz gidin bu 600 katrilyonun ne olduğunu bilmezler. Bizim vatandaşlarımız 100 bin TL'den öteye gidemiyor. 600 katrilyon, 100 bin TL değerinde dairelerden 6 milyon adettir. Konya'da 250 bin ev olduğunu hesap ederseniz 40 Konya büyüklüğündedir. 11 bin adet TÜMÜSON parasıdır. Konya'da her mahalle 10 yılda 2 TÜMOSAN büyüklüğünde faiz ödemiştir."

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri