Türkiye Estetikte Avrupa Birincisi Oldu

Bundan 3 yıl önce, estetik operasyon sayısında Avrupa ikincisi olan Türkiye, Almanya’yı geride bırakarak listede birinci sıraya yükseldi. Uluslararası Estetik Plastik Cerrahlar Birliği (ISAPS), dünya genelinde estetik cerrahisine ilişkin 2013...

Bundan 3 yıl önce, estetik operasyon sayısında Avrupa ikincisi olan Türkiye, Almanya’yı geride bırakarak listede birinci sıraya yükseldi. Uluslararası Estetik Plastik Cerrahlar Birliği (ISAPS), dünya genelinde estetik cerrahisine ilişkin 2013 verilerini açıkladı. Araştırmaya göre Türkiye, estetik operasyonların en fazla yapıldığı ülkeler arasında Avrupa birincisi.

Dünya sıralamasında 9’unculuğunu koruyan Türkiye, Avrupa’da ise bir basamak yükselerek lider konumuna geldi. Türkiye'nin listede ilerlemesinde estetik operasyonlarda kullanılan teknolojinin gelişmesi ve Türkiye'nin diğer ülkelere göre daha ucuz olmasının payı var.

Araştırma sonuçlarına göre Türkiye’de en çok tercih edilen operasyonun saç ektirme olduğu belirtilirken, vücut gerdirme operasyonlarında ise geçmiş döneme göre yüzde 150 artış yaşandı.

Araştırmaya göre, bir yıl içinde dünya genelinde 11,6 milyon estetik işlem gerçekleşti. Bu alanda yaşanan bir diğer gelişme ise yapılan toplam işlem sayısında, Brezilyalı'nın ABD'nin önüne geçerek dünya lideri konumuna yükselmesi olarak kayda geçti. Yapılan işlem sayısı baz alındığında Müslüman ülkeler arasında İran'ın ilk onda yer alması dikkat çekti. Bir yıl içinde gerçekleşen estetik operasyon sayısının cinsiyetlere göre dağılımında ise 20 milyon kadına karşılık 3 milyon erkeğin işlem için başvuru yaptığı görülüyor.

Buna göre dünya genelinde gerçekleşen estetik ameliyat sıralamasında ilk 10 ülke şunlar: Brezilya, ABD, Çin, Japonya, Hindistan, Kuzey Kore, Rusya, Meksika, Türkiye, Almanya.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri