Türkiye Enerji Tasarruflu Teknolojilerde Arayı Kapatıyor

Avrupa Ekonomi Araştırmaları, enerji tasarruflu buzdolapları ile ilgili yaptığı bir araştırmada Almanya'nın bu alanda dünya çapında önde gelen ülkelerden biri olduğu, ancak Türkiye gibi ülkelerin de arayı hızla kapattığı bildirildi.

Avrupa Ekonomi Araştırmaları, enerji tasarruflu buzdolapları ile ilgili yaptığı bir araştırmada Almanya'nın bu alanda dünya çapında önde gelen ülkelerden biri olduğu, ancak Türkiye gibi ülkelerin de arayı hızla kapattığı bildirildi. Söz konusu merkezin araştırmasında özellikle Arçelik'in BEKO markası ile yenilikçi, çevreci teknoloji üretiminde dikkatleri üzerine çektiği ifade edildi.

Türkiye'de böyle teknolojiler için talebin yüksek olmadığı, ancak bu şirketin gelişmiş ülke piyasalarına bakarak ve buraların taleplerini göz önünde bulundurarak başarılı bir strateji takip ettiği belirtildi. Enerji tasarruflu ürünlerin çevre dostu görüldüğü ve bu tür ürünlerin gelecekte piyasasının daha da büyüyeceğine dikkat çekiliyor. Enerji tasarruflu buzdolabı, fırın, mikro dalga gibi ev eşyaları piyasasında her yıl 105 milyar Euro'luk ciro yapılıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri