Türkiye Diyanet Vakfı, son 2 yılda 100 milyondan fazla kişiye yardım eli uzattı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdür Yardımcısı Recep Şükrü Balkan, son 2 yılda 100 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdıklarını bildirdi.

Balkan, "19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü" dolayısıyla, vakfın çalışmalarına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

TDV'nin 1975'ten bu yana Türkiye dahil 149 ülkede faaliyet gösterdiğini belirten Balkan, bu ülkelerdeki mağdur ve ihtiyaç sahibi insanlara, vatandaşların emanet ettiği hayırları ulaştırma misyonu taşıdıklarını söyledi.

Balkan, her yıl vatandaşlardan vekaletle alınan kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını, geçen Kurban Bayramı'nda 78 ülkedeki 348 nokta ve bölgede kurbanların kesildiğini aktararak, "Yaklaşık 35 milyon insana bu etleri ulaştırdık. Çok büyük bir rakam ve gerçekten bu konuda büyük bir hizmet. Ülkemizdeki deprem bölgesini özellikle öne almak suretiyle bu hizmetleri gerçekleştiriyoruz." dedi.

Yaklaşık 1 milyon 50 bin Filistinliye kurban etlerini ulaştırmak için büyük gayret ettiklerini aktaran Balkan, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz salı günü ilk partiyi Gazze'ye sokup Filistinli kardeşlerimize ulaştırmayı başardık. Bundan dolayı da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Orada bir senelik etleri muhafaza edebileceğimiz imkanları sağladık ve peyderpey imkan buldukça oradan Gazze'ye, Filistinli kardeşlerimize bu etleri ulaştırıyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri