Türkiye, Brezilya Önünde Moral Arıyor

Türkiye, 58 yıl aradan sonra Brezilya ile İstanbul'da özel maçta karşı karşıya geliyor. A Milli Futbol Takımı, pazar günü 2016 Avrupa Şampiyonası'nda Kazakistan ile oynayacağı karşılaşma öncesinde Brezilya karşısında moral ve prestij...

Türkiye, 58 yıl aradan sonra Brezilya ile İstanbul'da özel maçta karşı karşıya geliyor. A Milli Futbol Takımı, pazar günü 2016 Avrupa Şampiyonası'nda Kazakistan ile oynayacağı karşılaşma öncesinde Brezilya karşısında moral ve prestij arıyor.

58 yıl önce 1 Mayıs 1956 yılında İnönü Stadı'ndaki özel maçı Brezilya 1-0 kazanmıştı. 2002 Dünya Kupası'nda gruplarda 2-1 yenildiğimiz Brezilya'ya yarı finalde 1-0 mağlup olmuştuk. 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası’ndaki karşılaşan iki takım arasındaki karşılaşma 2-2, Almanya'da 2007 yılında oynanan özel maç ise golsüz sona ermişti.

Öte yandan Futbol Federasyonu ülkemizde forma giyen ve antrenörlük yapan Brezilyalı futbolcuların hepsini bu maça davet ettiği belirtildi.

TAKIM KADROLARI

Stat: Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Ravshan Irmatov, Abdukhamiidullo Rasulov, Jakhongi Saidov (Özbekistan Futbol Federasyonu)

Türkiye: Volkan Demirel, Hamit Altıntop, Bekir İrtegün, Semih Kaya, İsmail Köybaşı, Bilal Kısa, Mehmet Topal, Arda Turan, Ozan Tufan, Mevlüt Erdinç, Umut Bulut

Brezilya: Diego Alves, Danilo, Miranda, David Luiz, Fernandinho, Filipe Luis, Luiz Adriano, Neymar, Oscar, Luiz Gustavo, Willian.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri