Türkiye birincisi otomobil kazandı

Sabah Dershaneleri her yıl olduğu gibi bu yılda Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Seviye Belirleme Sınavı (SBS) de Türkiye sıralamasına giren öğrencilerini ödüllendi

 Sabah Dershaneleri Türkiye birincisi olan Abdullah Coşkun’u da 2012 model otomobil ile ödüllendirdi. Konevi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül merasimine Sabah Dershaneleri Yönetim Kurulu üyeleri, öğretmenleri ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Sabah Dershaneleri Genel Müdürü Erkan Aydın, öğrencilerinin hepsinin Türkiye birinciliğine aday şekilde sınavlara çalıştıklarını dile getirdi. Aydın, “Eğitimde en zorlu yollardan bir tanesi de sınav yoludur. Binlerce çocuğu sınava hazırladık. Ama bunların içerisinde bir tanesi vardı ki Türkiye’de sınava giren 1 milyon 800 bin insanın gelmek istediği noktaya vardı. Öğrencilerimizin aslında hepsi 1.liğe adaylar. Ama içlerinde 1 tanesi bize çifte şampiyonluk yaşattı” dedi. Türkiye birincisi Abdullah Coşkun'un uzun zamandır kendilerinin öğrencisi olduğunu söyleyen Aydın, “Abdullah Coşkun her 2 sınavda da Türkiye genelinde 1. olarak bizi memnun etti.  7. sınıfta Sabah Dershanesi'nin seviye belirleme sınavında başarı göstererek dershanemize burslu olarak çok cüzi bir miktar ödeyip kaydoldu. 8. sınıf sınavında 100 sorunun 100'üne de doğru cevap verdi. Bu da Merve Eğitim Kurumları’nın dikkatini çekti ve şampiyonumuz orada 4 yıl burslu okudu. Öğrencimiz Abdullah azminin sayesinde Türkiye birincisi oldu. Bu başarı bizim için gerçekten gurur verici” diye konuştu.  
Konya'da birçok öğrenciyi üniversiteye hazırladıklarını belirten Erkan Aydın, “Biz Konya'da 3 bin 453 öğrenciyi üniversiteye yerleştirdik. Türkiye’de ilk yüze giren 17 öğrencimiz, 100 sorunun 100 ünü de doğru yapan 13 öğrencimiz var. 1 yanlış yapan 87 öğrencimiz mevcut” ifadelerini kullandı. Türkiye genelinde başarıya giren öğrencilere dershane tarafından hazırlanan plaketler ve altın hediyeleri takdim edildi. YGS ve LYS'de başarı göstererek Türkiye birincisi olan Abdullah Coşkun'a ödülü olan 2012 model arabanın anahtarını ise Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday verdi. Duygularını dile getiren Türkiye biricisi Abdullah Coşkun ise sınava çalışan tüm arkadaşlarının birinciliğe hazır olduğunu belirtti. Programın sonunda Eğitimci Yazar Ziya Baran öğrencilere ve velilere başarının ve motivasyonun nasıl elde edilebileceği konusunda sunumlar yaptı.
MUSTAFA ÖZÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri