Türkiye bataklığa itiliyor

Amerika ve batının bir bataklık halini alacak Suriye'ye Türkiye'yi sokmak çaba ve gayreti içerisinde olduğunu belirten Ahmet Bayam, Türkiye'nin bu oyuna gelmemesi gerektiğini aktarark, Müslümanları öl

Amerika ve batının bir bataklık halini alacak Suriye'ye Türkiye'yi sokmak çaba ve gayreti içerisinde olduğunu belirten Ahmet Bayam, Türkiye'nin bu oyuna gelmemesi gerektiğini aktarark, Müslümanları öldüren  Esad yönetiminin de ülkeyi terk etmesi gerektiğini söyledi

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 219. hafta basın açıklamasını gerçekleştirildi. Kayalıpark Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasının bu haftaki sözcülüğünü Ahmet Bayam yaptı. Ahmet Bayam,  Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 219. hafta basın açıklamasında Suriye'de yaşanan halk ayaklanması ve başörtüsü konularına değindi. Suriye Devlet Başkanı Esad'ın zulmü gün geçtikçe artarak devam ettiğini aktararak sözlerine başlayan Bayam, hürriyet isteyen Suriye halkına karşı yapılan katliamların içlerini sızlattığını ve tüm Müslümanları yürekten üzdüğünü söyledi. Birilerinin olayları bir mezhep zeminine dönüştürmeye çalışmasından büyük bir endişe duyduklarını belirten Bayam, "Müslümanlar olarak zulmün her diline inancımız ve imanımız gereği karşı çıkmaktayız. Bahreyn'deki Sünni diktanın zulmüne karşı çıktığımız gibi, Suriye'deki Nusayri zulmüne de karşı çıkmak inancımızın gereğidir" dedi.

BÜYÜK ENDİŞE DUYUYORUZ

Amerika ve batının bir bataklık halini alacak Suriye'ye Türkiye'yi sokmak çaba ve gayreti içerisinde olduğunu vurgulayan Konya İnanç Özgürlükleri Platformu Sözcüsü Bayam, "Müslümanlar olarak Türkiye'nin bu bataklığa, Afganistan'da batı çıkarlarına hizmet için bulunduğu gibi yine batı çıkarları için sokulmasından büyük endişe duymaktayız. Biran önce, her yaptığı iş zulüm ve katliam olan, adı müttefik olup İslam ve Müslüman katilliğine soyunmuş Amerika ve onun uşaklarıyla yapıla gelmiş bütün ilişki ve anlaşmaların yok edilmesini talep ediyoruz. Zalim Esad'ın ve cuntasının Müslüman katliamından vazgeçip ülkeyi terk etmesini ve batı çıkarlarını önceleyen değil halkın ve hakkın çıkarlarını önceleyen bir yönetime geçilmesini istemekteyiz" diye konuştu.

HER YER VE ALANDA BAŞÖRTÜSÜ ÖZGÜR OLMALI

"Çocuklarımızı kampanyalar düzenleyerek okullara davet edenler, ülkemizin çeşitli bölgelerinde Allah'ın emri olan başörtüleriyle okula girme istekleri karşısında zalimane bir tutum izlemekteler" diyen Ahmet Bayam, çocukların gelişmelerinin hızlandığı ve kişiliklerinin şekillendiği bu yaşlarda, onlara yapılan bu baskı ve tehditler hem pedagojik hem psikolojik hem de inanç değerlerine karşı bir zulüm olduğunu dile getirerek, "Öğrenci ve velilerine tehdit ve zorlama ile davranılmakta, genç yaştaki kız çocukları, çeşitli sürgün cezalarıyla cezalandırılmaktadır. Şartsız, koşulsuz, her yer ve alanda başörtüsü özgürlüğünden yana olduğumuzu bir kere daha yineliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu Sözcüsü Ahmet Bayam, sözlerini şöyle tamamladı: "Demokrasi çığırtkanlığı yapan bir siyasi partinin kendi görüş ve düşüncelerini özgür bir şekilde ifade eden aynı zamanda kendi üyesi olan bir milletvekiline karşı, yapıp ettiklerini hayret, şaşkınlık ve ibretle seyretmekteyiz. Üstelik resmi tarih dayatmasıyla bile kapatılmayacak tarihi gerçeklerin duyurulmasından rahatsız olanların tarihleriyle yüzleşmeleri gerekmektedir. Biz merak ediyoruz, 1937 yılında acaba ülkede iktidarda olan güçler kimlerdi? Acaba ülkeyi kimler yönetiyordu?  Ve yoksa bu çığırtkan parti yöneticileri bunlardan haberdar değil mi?"

MUSTAFA AKÇA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri