Türkiye Barolar Birliği Başkanı İsviçre'de, Siyasi Partileri Eleştirdi

Türkiye Barolar Birliği başkanı Metin Feyzioğlu bugün İsviçre'nin başkenti Bern'de yaptığı konuşmada Türkiye'deki iktidarı sert bir dille eleştirdi. Feyzioğlu, Türkiye son durumu hakkında "Demokrasiyi üstlenen kurumların hemen hemen hepsi...

Türkiye Barolar Birliği başkanı Metin Feyzioğlu bugün İsviçre'nin başkenti Bern'de yaptığı konuşmada Türkiye'deki iktidarı sert bir dille eleştirdi. Feyzioğlu, Türkiye son durumu hakkında "Demokrasiyi üstlenen kurumların hemen hemen hepsi çökmeye yüz tutmuş." ifadesini kullandı.

İsviçre'ye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle davet edilen Feyzioğlu: "1923'te tam demokrasiyi oluşturacak bireyler yoktu. Ama o gün atılan temellerin sayesinde bugün o bireyler Türkiye'de var. Ortadoğu'da o bireyler bugün bile yok. Cumhuriyet'in inkılaplarına gardrop inkılapları diyen kendini bilmezler, bu gerçeği görmezlikten geliyor." şeklinde konuştu. Hükümetin Ortadoğu politikasını da topa tutan konuşmacı: "Sınırlarımızda tarihin en kanlı iç savaşı yaşanıyor." diyerek mezhep devletlerinin kurulduğunu iddia etti.

Ayrıca Barolar Birliği başkanı, Türkiye'de sendikaların etkisini kaybettiğini, üniversitelerin ele geçirildiğini, basının susturulduğunu ve yargının baskı altına alındığını öne sürdü.

Öte yandan deneyimli hukukçu, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği programda muhalafet partilerine de yüklendi. Muhalefet partilerinin yapıcı siyaset yapmadığını ileri süren Metin Feyzioğlu, olumlu konuşmanın önemine vurgu yaptı. "Siyaset korkuyla yürütülmez" ifadelerine yer veren Feyzioğlu, sivil toplum kuruluşlarına "orta saha oyuncusu", siyasi partilere ise "forvet" benzetmesi yaptı. Futbol teşbihine devam eden konuşmacı: "76 milyon, forvetin gol atabileceğine inanmalı." diyerek Cumhuriyet Halk Parti'sinin toplumu kucaklayabileceğine işaret etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri