Türkiye, Azerbaycan’a 80 Baş Gebe Düve İhraç Edecek

Türkiye Damızlık ve Sığır Yetiştiriciliği Merkez Birliği ile işbirliği içinde canlı hayvan ihracatı devam ediyor.

Türkiye Damızlık ve Sığır Yetiştiriciliği Merkez Birliği ile işbirliği içinde canlı hayvan ihracatı devam ediyor. Azerbaycan’da süt sığırı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi projesi kapsamında bu yıl Mayıs ayının sonuna kadar Türkiye’de yetiştirilen 2-6 aylık 80 baş Holstein ırkı gebe düve daha Azerbaycan’a gönderilecek.

Siyah Alaca Holştein ırkı gebe düvelerin ilk ihracatı geçen yıl kasım ayında Türkmenistan'a gerçekleştirilirken bu yıl Azerbaycan’a ihraç edilecek. İlk ihracatın yapıldığı kasım ayından bu yılın ocak ayına kadar geçen 3 aylık dönemde Türkmenistan'a toplam 202 baş gebe düve ihraç edilirken, bunun karşılığında 795 bin Dolar gelir elde edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan verilen bilgilere göre gebe düvelerin Azerbaycan’da gelir seviyesi düşük 40 aileye verileceği öğrenildi. Aileler tarafından yetiştirilen bir adet gebe düve ise üçüncü yılın sonunda alınarak ihtiyaç sahibi başka bir aileye verileceği vurgulandı. Bakanlık yetkilileri proje kapsamında Azerbaycan’a gönderilecek olan GENTÜRK spermalarıyla da diğer hayvanlara suni tohumlama yapılacağını aktardı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2018 yılına kadar 6 bin gebe düve ihracat etmeyi hedefliyor.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri