Türkiye Afgan çobanlara muhtaç! Sürü sahipleri sınırsız internet bile veriyorlar

Türkiye'de hayvancılığın geldiği son durum herkesi üzdü. Afgan çobanlara muhtaç kalan sürü sahipleri sınırsız internet talebini bile karşılıyor.

Türkiye’de çalışacak çoban bulmakta zorlandıklarını ifade eden besiciler “Türk çoban yok. Afganlı çobanlarsa bizlere mum tutturuyorlar.” Sözleriyle sitem ediyorlar Tarım ve hayvancılığın merkezi olan Sivas'ta, çoban sıkıntısı sürü sahiplerini zor durumda bırakıyor. Hayvancılığın bel kemiği olan çobanlık mesleği, kimsenin yapmaması nedeniyle büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Özellikle Sivas gibi hayvancılığın yaygın olduğu bölgelerde, çoban bulmak giderek imkânsızlaşıyor.

“30 BİN LİRA MAAŞ VERİYORUM…”

Sivas'ın Altınyayla ilçesine bağlı Deliilyas Beldesi Yassıpınar Mahallesi'nde yaşayan Fikri Demiray, çobanların 30 GB mobil internet gibi taleplerinin bile karşılandığını belirtiyor. Demiray, "400 koyunum var. 30 bin lira maaş veriyorum. Barınmasından yemeğine, telefon faturasına kadar her şeyi ben karşılıyorum. 30 GB internet istiyor, onu da alıyorum," dedi.

ÇALIŞACAK TÜRK ÇOBAN YOK

Türk çoban bulmanın neredeyse imkânsız hale geldiğini ifade eden Fikri Demiray, Afgan çobanların ise sürü sahiplerine zor şartlar dayattığını belirtti. "Türk çoban yok. Afgan çobanlarsa bizlere mum tutturuyorlar. Çoban sıkıntısı nedeniyle artık herkes hayvanlarını satıyor. Çoban konusu bizi rahatsız ediyor. Bu duruma devletin el atması dışında başka hiçbir çare göremiyorum," ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri