Türkiye 2023'te nişasta bazlı şekerlerin istilasına uğrayacak!

ABD merkezli Cargill'in maksadı ifşa oldu. Kamuoyundan saklanan Cargill raporunda korkunç bir öngörü ortaya çıktı.
ABD merkezli mısır şurubu üreticisi Cargill'in kamuoyundan saklanan skandal raporundan, skandal bir öngörü ortaya çıktı! Şeker fabrikaların satılmasını ve kotaların kaldırılmasını isteyen Cargill, hükümete çarpıcı bir öngörüde bulundu. Buna göre taleplerinin gerçekleşmesi durumunda 2023 yılında Türkiye'de nişasta bazlı şekerlerin arzı 1 milyon 600 bin tona çıkacak. Cargill, bu öngörüsünü kotaların kaldırıldığı durumda yaptığı için piyasaya arz edilecek 1 milyon 600 bin ton nişasta bazlı şekerin tamamın tüketileceği anlamına geliyor.

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, şeker fabrikaların özelleştirilmesiyle ilgili asıl niyetler ortaya çıkmaya başladı. ABD merkezli Cargill'in hükümete yönelik hazırladığı sektör raporunda şeker fabrikalarının satılması durumunda Türkiye'de nişasta bazlı şeker tüketiminin 2023 yılında 1 milyon 600 bin tona çıkacağını öngördü. Mevcut durumda nişasta bazlı şekerlerin 240 bin ton kotası bulunurken, bu öngörü fabrikaların satılması durumunda şeker piyasasının tamamen nişasta bazlı şekerlere kayacağını gösteriyor.

CARGİLL'DEN ENDİŞELENDİREN ÖNGÖRÜ!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, nişasta bazlı şekerlerin başta kanser olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkardığı yönündeki çarpıcı raporunun ardından ABD merkezli Cargill tarafından ülkenin geleceğini tehdit eden korkunç bir öngörüde bulunuldu.


İŞTE O SKANDAL VE DÜŞÜNDÜREN ÖNGÖRÜ!


CARGİLL ÖNGÖRÜSÜNÜN GERÇEKLEŞMESİNİ ŞEKER FABRİKALARININ SATIŞINA BAĞLADI

Sağlık Bakanlığı'nın Bilim Kurulu'nun hazırladığı raporun aksine nişasta bazlı şekerlerin pancar şekeri gibi sağlıklı olduğunu iddia eden Cargill, 2023 yılında nişasta bazlı şekerlerin arzının 1 milyon 600 bin tona çıkacağını öngördü. Cargill, bu öngörüsünün gerçekleşmesini de şeker fabrikalarının satılmasına ve şeker kotalarının kaldırılmasına bağladı.

DÜŞÜRÜLMESİ TARTIŞILIRKEN 6 KAT ARTACAK!

Avrupa'ya göre çok yüksek olmasından dolayı Türkiye'de nişasta bazlı şekerlerin kotasının düşürülmesi beklenirken, kamuoyundan gizlenen Cargill raporuna göre bu rakam şeker fabrikalarının satılmasıyla birlikte korkunç boyutlara ulaşacak.

FABRİKALARIN KAPANACAĞINI CARGİLL TEYİT ETTİ!

Sektör yetkilileri, fabrikaların mevcut özelleştirme modeliyle satılması durumunda birçok fabrikanın kapacağının altını çizerken, Cargill raporu da bu öngörüyü teyit etti. Çünkü 2023 yılında nişasta bazlı şeker arzının 1 milyon 600 bin tona çıkması nüfus artışından değil pancardan üretilen şekerin azalması ile mümkün olacak. Cargill'in bu öngörüsü, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun hazırladığı rapor ile birlikte düşünüldüğünde şeker fabrikalarının satılması durumunda Türkiye'nin tamamen nişasta bazlı şekerlerin istilasına uğrayacağını gösteriyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri