Türkeş, dualarla anıldı

Milliyetçi Hareket Partisinin kurucu lideri Alparslan Türkeş, vefatının 13. yıldönümünde düzenlenen törende dualarla anıldı

Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programında Kur’an-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okundu, dualar edildi, ilahiler söylendi. Programda Başbuğ’a iktidar sözü de verildi.
Anma programına MHP Konya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP Konya İl Başkanı Ali Yücel, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri, ilçe ve belde teşkilat başkanları ve yüzlerce partili katıldı.
MHP’nin 13 yıldır Alparslan Türkeş’siz geçen zaman içerisinde O’nun koyduğu hedeflere ulaşmaya çalıştığını belirten MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, 40 yıldır MHP’nin inatla, azimle, kararlılıkla çileli yolları aştığını ifade etti.
40 yıldır Türk milletinin önüne konulan tuzakları bozduklarını aktaran Bal, şunları kaydetti: “Başbuğsuz geçen 13 yıl içerisinde MHP, 21. yüzyılda Kurtuluş Savaşı’nın şevk ve heyecanıyla milli ve üniter devlet yapısını korumak, Türk milletinin önüne konulan tuzakları bozmak kararlılığıyla tek başına iktidara hazırdır. 40 yıldır yetiştirdiği bilim adamlarıyla, bürokrasisiyle, teşkilat mensuplarıyla iktidara hazırdır.
Başbuğ’un ‘milli irade milliyetçi irade hedefine dönüştürülmelidir’ hedefine 21. yüzyılda daha çok ihtiyacımız vardır. Türkiye bugün Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi içeriden ve dışarıdan kuşatma altındadır. Millet fakirleştirilerek geleceğe yönelik umutları söndürülmüştür, işsizlik nedeniyle anaların gözyaşları sele dönüşmüştür. Tarım çökertildi, esnaf bitirildi, sanayinin çarkları teslimiyetçi anlayışıyla, kendi meşruluklarını korumak adına peşkeş çekildi. Bu nedenle iç ve dış güçlerin kuşatmasından kurtulmak için milli iradeyi milliyetçi iradeye dönüştürmemiz gerekiyor. Bu her ülkücünün borcudur. Çünkü bu Başbuğ’un hedefiydi.”
"BAŞBUĞ’UN MEŞALESİ YANMAYA DEVAM EDECEKTİR"
MHP Konya İl Başkanı Ali Yücel de 13 yıl geçmesine rağmen, son yıllarda yaşanan siyasi ve sosyal gelişmeler nedeniyle Alparslan Türkeş’e özleminin eskisinden daha fazla olduğunu bildirdi. Türkeş’in her türlü zorlukları aşarak Türk milletinin lideri olarak ortaya çıktığını anlatan Ali Yücel, “Türlü cefalara aldırmadan daima dik durmuş, gerçek bir dava adamıdır. Onun bu zorluklar altında tesis ettiği Türk milliyetçiliği davası ve bu davayı emanet ettiği MHP, Başbuğ’un en büyük eseridir. Onun meşalesi Türk’ün var olduğu her yerde yanmaya devam edecektir. ” diye konuştu.  Konuşmaların ardından MHP MKYK Üyesi Mustafa Erdem, Alparslan Türkeş hakkında bilgi verdi.                     
 
HASAN AYHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri