Türker: Başbakan, İhsanoğlu'na Destek Arttıkça Hırçınlaşmaya Başladı

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "İlk başta tek başına ilk turda iktidar olacağını hesap eden Recep Tayyip Erdoğan, her geçen gün Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aldığı destek arttıkça, hırçınlaşmaya başladı....

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "İlk başta tek başına ilk turda iktidar olacağını hesap eden Recep Tayyip Erdoğan, her geçen gün Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aldığı destek arttıkça, hırçınlaşmaya başladı. Belden aşağı diyebileceğimiz, siyasi nezakete uymayan saldırıları yapmaya başladı." dedi.

    

    Masum Türker, 10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları için Zonguldak'ın Ereğli ilçesine geldi. Partililer tarafından karşılanan Türker, partisinin ilçe binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 10 Ağustos Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Türker, sandık başlarında hırsızlığın önlenmesi için partililerin dikkatli olmasını istedi.

    Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki seçimlerde din istismarı yaptığını söyleyen Türker, bu seçimler öncesinde Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na karşı bunu yapamadığı için Erdoğan'ın hırçınlaştığını öne sürdü.

    Türker, "Bugün karşımızda kutuplaştıran, ötekileştiren, ayrıştıran ve Türkiye'yi mezhep, ırk, din cemaat meslek açısından, kadın erkek açısından yatay olarak bölünmesine neden olan bir zihniyet tarafından yönetilmekteyiz. Bu zihniyetin özellikle parlamenter sistemde denetlenmesi için gerekli olan Senato yok. Bu görev, işlev, 12 Eylül Anayasası ile cumhurbaşkanlığına verilmiş bulunuyor. Ama Türkiye'yi 12 yıldır idare eden AK Parti, cumhurbaşkanlığını da uhdesinde tutarak Türkiye'yi bir başkanlık rejimine dönüştürmek istiyor. Önümüzdeki hafta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi, bu nedenle rejimin devamı ya da değişimiyle ilgili bir seçimdir. Eğer rejim değişirse Türkiye tek adam yönetime girecek, Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki padişahlık ya da bazı Avrupa ülkelerinde geçtiğimiz yüzyıllarda yaşanan krallık devri yeniden gelmiş olacak. 12 Eylül'den bu yana Türkiye'de özellikle getirilmiş olan yasalarla sürekli bir şekilde din istismar edildi. Bu din istismarı yapılarak AK Parti iktidar olduğu halde, 12 hep mağduru oynayıp bu din istismarını sürdürdü. Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday gösterilmesiyle birlikte hepiniz izliyorsunuz, Başbakan artık din istismarı yapamıyor. Bu yeni cumhurbaşkanı seçildiği zaman, 'Başörtüsü geri gelecek, imam hatip okulları kapanacak, ibadet sona erecek, camiler kapatılacak' gibi her zaman yaptığı propagandayı yapamıyor. İlk başta tek başına ilk turda iktidar olacağını hesap eden Recep Tayyip Erdoğan, her geçen gün Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aldığı destek arttıkça, hırçınlaşmaya başladı. Belden aşağı diyebileceğimiz, siyasi nezakete uymayan saldırıları yapmaya başladı." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri