Türkçetin Türkiye şampiyonu oldu

Bisiklette sezon sonu yol yarışmaları Adapazarında sona ererken, 3 gün süren yarışmalarda genel klasman sıralaması da belirlendi.

Camili mahallesinde yapılan son gün kriteryum yarışmalarında büyük, genç ve yıldız erkekler, genç, master ve büyük bayanlar start aldı. 31 sporcunun yer aldığı büyük erkekler kategorisini Konya Şekerspor’dan Selçuk Türkçetin birincilikle, BRİSA Spor A takımından Alesandr Dymovskikh ikincilikle ve aynı takımdan Uğur Marmara üçüncülükle tamamladı. 17 sporcunun start aldığı genç erkekler kategorisinde BRİSA Spor kulübünden birinciliği Egemen Kamil Erçevik, ikinciliği Ali Rıza Tanrıverdi ve üçüncülüğü Ali Osman Usta elde etti.

55 sporcunun yarıştığı yıldız erkekler kategorisinde Konya İl Özel İdaresi’nden Engin Yılmaz birinci, Karaman Gençlik ve Spor’dan Ferhat Sezer ikinci ve Konya Bisikletspor’dan Muhammed Keleş üçüncü oldu. 30 sporcunun çıkış yaptığı yıldız erkekler B kategorisinde Konya Selçuklu Belediyesi’nden Recep İnan birincilik, Sivas Gençlik ve Spor’dan Cebrail Şeker ikincilik ve Konya MEDAŞ Spor’dan Fetullah Köse üçüncülük elde etti.
9 sporcunun start aldığı genç bayanlar kategorisinde Kocaeli Gençlik ve Spor’dan Gamze Ayaz birinci, aynı takımdan Beyza Kahveci ikinci ve Balıkesir Gençlik ve Spor’dan Seda Öztürk üçüncü oldu. 10 sporcunun yarıştığı büyük bayanlar kategorisinde BRİSA Spor’dan Esra Kürkçü birinciliği, aynı takımdan Merve Tayfun ikinciliği, Senem Güler ise üçüncülüğü kazandı.
Master A kategorisinde ise Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Taçan Gökbora birinciliği, BRİSA Spor’dan Salih Korkmaz ikinciliği, Eskişehir Gençlik ve Spor’dan Zafer Yalın ise üçüncülüğü elde etti. Master B kategorisinde BRİSA Spor’dan Klaus Dieter Jesse birinci, bireysel olarak Ahmet Hidayet Akyürek ikinci ve Şendoğan Yörük ise üçüncü oldu. Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, asbaşkanlar Abdurrahman Açıkalın, İrfan Çelik ve federasyon genel sekreteri Bekir Gezer, dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri