Turkcell'in Yeni T'sini Türk Tasarımcı Ve Mühendisler Geliştirdi

Türkiye’nin önde gelen GSM operatörlerinden Turkcell, Eylül ayında piyasaya çıkacak akıllı telefonu T40’ı görücüye çıkardı.

Türkiye’nin önde gelen GSM operatörlerinden Turkcell, Eylül ayında piyasaya çıkacak akıllı telefonu T40’ı görücüye çıkardı. Bugüne kadar 1 milyona yakın T serisi akıllı telefon satan Turkcell’in yeni akıllısı Türk tasarımcı ve mühendisler tarafından geliştirildi.

Konuyla ilgili olarak Esma Sultan Yalısı’nda yapılan basın toplantısında konuşan Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, dünyada teknoloji devrimi yaşandığını kaydetti. Yaşanan dönüm noktasında akıllı telefonların önemli bir yer tuttuğunu aktaran Ciliv, "Mobilite önemli bir yer tutuyor. Hem bireysel hayatı hem de kurumsal hayatı akıllı telefonlar değiştiriyor ve değiştirecek." dedi. 1975 yılında 5 milyon dolar olan süper bilgisayarın, 2013 yılında akıllı telefonlarla birleştiğinde 500 doların altında bir fiyata sahip olunduğuna dikkat çeken Ciliv, "Burada akıllı telefon deyince akla telefon ve bilgisayar geliyor. Yani bilgisayarın gücü ve telefonun gücü birleşiyor ve bu sinerjiden daha büyük bir değer ortaya çıkıyor." diye konuştu. 2007’de neredeyse sıfır seviyesinde olan akıllı telefonların kullanımının 2010’dan itibaren yükselmeye başladığını vurgulayan Turkcell CEO’su, insanların ceplerine internetin girmesinin fırsat eşitliğini ortaya çıkardığını kaydetti. Teknolojinin değişeceğini ön görerek yatırım yaptıklarını aktaran Ciliv, konuşmasına şöyle devam etti:

"İnternetten geniş bantta, hem fiber de hem de mobilde milyarlarca dolar yatırım yaptık. Fibere 2 milyar TL, 2G ve 3G alt yapısına 4,4 milyar TL toplamda 8,8 milyar TL yatırım yaptık. Fakat iletişim konusundan sonra işimizi teknoloji olarak tanımladık. T serisi akıllı telefon ve tabletlere odaklandık. Uygun fiyatıyla büyük başarı kazandı. Bu telefonlardan Türkiye’de 1 milyon adet satıldı. Türkiye’de bu T serisi telefonlarla, tahminimiz 500 milyon TL civarında dış ticaret açığına pozitif katkıda bulunduk, yani ithalatı 500 milyon TL azalttık."

Programa katılan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de Türkiye’ye her yıl ortalama 15 milyon telefonun ithalat yoluyla geldiğini vurguladı. Acarer, "Turkcell’i tebrik ediyorum ve bu girişimin hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

TÜRKİYE’YE ÖZEL TELEFON

Turkcell, kendi markasıyla kullanıcıya sunacağı T40’ın Türkiye’ye özel olması için Türk kültürünü telefonun arka kapağına ve ses tasarımlarına taşıdı. Arka kapak tasarımında kilimden dantele, nazar boncuğundan İznik Çinisi’ne ve laleye kadar Anadolu coğrafyasının tarihi ve kültürel değerleri kullanıldı. T40’ın mesaj, alarm, zil vb. seslerinde de bağlama, vapur, martı, çay kaşığı sesi gibi seslere yer verildi. Kilit ekranında da okunmamış mesaj, cevapsız çağrı ve e-postaları cihazı açmadan görüntüleme imkânı sunuldu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri