Turkcellden Konya trafiği için kolaylık

Türkiyenin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, Konyadaki müşterilerinin hayatını kolaylaştıracak ve trafikte kaybettikleri süreyi en aza indirecek bir uygulamaya imza attı
Türkiye’nin en kapsamlı navigasyon ve trafik durumu bilgisini cebe getiren Turkcell YolBilgisi adlı uygulama, 500 binden  fazla adres ve ilgi noktası ile bilinmeyen noktalara sesli yönlendirme yaparak kolayca ulaşım sağlıyor, rotayı belirlerken trafik bilgisini de kullanarak en hızlı güzargahı hesaplayarak trafikte kaybedilen zamanı en aza indiriyor. Üstelik Turkcell’liler 31 Ekim 2011’e kadar uygulamadan ücretsiz olarak yararlanabiliyor. 
Turkcell YolBilgisi’nin standart navigasyon sistemlerinden farklı olduğuna dikkat çeken Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, “Yollardaki maksimum hız limitlerine göre hesaplama yapan standart navigasyon cihaz ve uygulamalarından farklı olarak Turkcell YolBilgisi, Konya’daki anlık trafik durumunu biliyor ve süre hesabı ile rota planlamasını buna göre yapıyor. Trafik durumunu anlık ve harita üzerinde renklendirilmiş olarak görüntüleyen Turkcell YolBilgisi, Türkçe veya İngilizce sesli yönlendirme ile sürüş kolaylığı sağlıyor” dedi.  Uygulamanın hız limitlerinin aşılması halinde ekrandan uyarı verdiğini belirten Emre Sayın sözlerine şöyle devam etti: “Turkcell YolBilgisi uygulaması Konya’daki en yakın eczane, benzin istasyonu ya da otoparkı bulma ve fiyat bilgilerini öğrenebilme gibi özellikleriyle fark yaratıyor. Turkcell müşterileri, bu uygulama sayesinde bulunduğu konumu ya da belli bir noktayı dilediği kişiyle de paylaşabiliyor.”   
KONYA’DAKİ  TRAFİĞE GÖRE EN KISA ROTAYI BELİRLİYOR
Yollardaki trafik durumuna göre gidilmek istenen noktaya en hızlı gidelebilecek rotayı belirleyen, varış zamanını ve toplam yol uzunluğunu söyleyen Turkcell YolBilgisi ile 2 veya 3 boyutlu olarak izlenebilen haritanın üzerinde herhangi bir noktaya dokunulduğunda konum bilgisi de alınabiliyor. Rotanın detayları yazılı olarak listelenebiliyor ve daha önce kullanılan rotalar arşivde tutuluyor. Uygulamada rota planlaması yaparken en hızlı/en kısa güzergâh, paralı yolları kullan/kullanma, otoban kullan/kullanma, feribot kullan/kullanma gibi seçenekler tercih edilebiliyor.
MERHABA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri