Türkçe Olimpiyatları 10 Haziran’da yapılacak

7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Konya Kültür Şöleni, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) organizasyonuyla yapılacak.

10 Haziran Çarşamba Günü Saat: 21.00’de Mevlana Kültür Merkezi açık sema alanında yapılacak şölene 14 dünya ülkesinden gelen öğrenciler katılacak.

Büyük ilgi görmesi beklenen şölende Türkçe sevdalısı öğrenciler şarkılarını seslendirecek. Türk Okullarının bulunduğu birçok ülkeden gelen dünya çocukları söyledikleri her şarkıyla büyük ilgi topluyor. Konuyla ilgili konuşan AKTİSAD Başkanı Ali Akın, “Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin sevgi dili Türkçe’de buluşmaları büyük bir anlam taşıyor. Türkçe olimpiyatlarına katılan çocuklarımızın herbiri Türkiye’nin gönüllü elçileridir. Bu olimpiyat Türkiye’nin gücünü gösteren önemli bir şölendir.”dedi. Konya’da yapılacak kültür şölenine şu ülkelerden öğrencilerin gelmesi bekleniyor: Yemen, Afganistan, Endonezya, Brezilya, Nijer, Amerika, Meksika, Filipinler, Kırgızistan, Belarus, Danimarka, İsveç, Letonya, Litvanya.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri