TürkAkım'ı Balkanlarda ilerliyor

Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyan TürkAkımı projesinde yeni gelişmeler meydana geliyor. TürkAkımı'nın Sırbistan ve Bulgaristan bölümleri başarılı bir şekilde birleştirildi.

Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyan TürkAkımı projesinde ilerleme devam ediyor. TürkAkım’ın Sırbistan ve Bulgaristan bölümleri başarılı bir şekilde birleştirildi. Sırbistan devlet doğalgaz şirketi Srbiyagaz’ın Direktörü Duşan Bayatoviç, tüm çalışmaların yeni yıla kadar tamamlanacağını belirtti.

Daha önce Bulgaristan medyası, iki boru hattının bir birine bağlandığını duyurdu. Bulgaristan’daki kaynaklar, birleşmenin henüz iki bölümün hazır olduğu anlamına gelmediğini kaydetti.

31 ARALIK'TA HAZIR

Duşan Bayatoviç, yerel medyaya açıklamasında, haberi doğrulayarak, “Evet, bağlandık. 31 Aralık 2020’de hazır olacağız” dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vuçiç, ekimde Rus büyükelçi ile görüşmede, boru hattının Bulgaristan sınırından Macaristan sınırına kadar uzanan kısmını 2020 sonuna kadar tamamlayacaklarını söylemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri