Türk Yıldızları'nda görev değişimi

Bu yıl kuruluşun 30. yılını kutlayan Türk Yıldızları'nın yeni Filo Komutanı Hava Pilot Yarbay Mehmet Kemal Koyunluoğlu oldu

Kuruluşun 30. yılını kutlayan Türk Yıldızları Akrobasi Timi'nde görev değişimi gerçekleşti. 3 yıldır başarılı bir şekilde Türk Yıldızları Filo Komutanı olarak görev yapan Albay Ümit Hürüz, görevi  Hava Pilot Yarbay Mehmet Kemal Koyunluoğlu'na bıraktı. 2 aydır Türk Yıldızları Filo Komutanı olarak göre yapan Yarbay Mehmet Kemal Koyunluğlu, başarılarıyla adından söz ettiren bir pilot. 

HAVA PİLOT YARBAY KEMAL KOYUNLUOĞLU KİMDİR?

1980 İstanbul doğumlu Hava Pilot Yarbay Mehmet Kemal Koyunluoğlu, 2009 yılından bu yana Türk Yıldızları Akrobasi Timi'nde görev yapıyor. Türk Yıldızları Akrobasi Timi'nin en tecrübeli ve en eski 2.pilotu olan Hava Yarbay Mehmet Kemal Koyunluoğlu, başarılarıyla göz dolduran bir pilot. Yarbay Koyunluoğlu, 2019 yılında 4’lü kol uçuşunda yerden 200 metre ve diğer uçakla aralarında 1 metreden az mesafe varken ters halde uçuş yaparak tarihe geçmişti. Ters haldeyken uçağın hassas kumandasıyla gösteri hareketini yapmaya devam eden Yarbay Koyunluoğlu, dakikalarca ters uçmuştu. Yerden 200 metre yüksekte, koldaki 3 uçakla da arasında 1 metreden daha az mesafe varken hareketi başarıyla tamamlayan Yarbay Koyunluoğlu'nun ters uçuş hareketi ayakta alkışlanmıştı.

30 YILDA 24 ÜLKEDE 600'A YAKIN UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Türk halkının Türk Silahlı Kuvvetleri'ne olan güven duygusunu pekiştirmek ve gençlerin havacılığa ilgisini artırmak amacıyla kurulan, Hava Kuvvetleri Komutanlığının Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında konuşlu Türk Yıldızları, akrotim dünyasına kazandırdığı ve başka bir ekibin yapamadığı hareketlerin icra edildiği gösterileriyle adeta Türkiye'nin gökyüzündeki markası oldu.

Kuruluşunun 30'uncu yılını kutlayan, Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları, yurt içinde 115 farklı yerde, yurt dışında da 24 ülkede toplam 600'e yakın gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Yılda 200'ün üzerinde davet alan, sene içinde 5'i yurt dışı olmak üzere 25 etkinliğe katılan akrobasi timi, kuruluşundan bugüne yurt dışında 24 farklı ülkede 150 etkinlik gerçekleştirdi. Yurt içi ve yurt dışında şimdiye kadar 600'e yakın gösteri yapan ekip, saatte bin kilometre hızın üzerine çıkan ve aralarındaki mesafe bir metreye kadar düşen uçaklarla gökyüzünü kırmızı beyaza boyuyor. 

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri