Türk Yıldızları Konya’da gösteri yapacak

Dünyada 8 süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Türk Yıldızları, Konya halkının önüne çıkmaya hazırlanıyor.

Dünyada 8 süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Türk Yıldızları, Konya halkının önüne çıkmaya hazırlanıyor.
Dünya'nın sayılı süpersonik akrotimlerinden biri olan Türk Yıldızları, eğitim uçuşlarını gerçekleştirdiği Konya’da 14 Eylül’de Konyalılar için özel bir gösteri sunmaya hazırlanıyor. Yapılması planlanan gösteriyle ilgili teknik konuları görüşmek üzere Valilik'te toplantı düzenlendi. Konya Vali Yardımcısı Bekir Yılmaz nezaretinde gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden de yetkililer katıldı. Toplantıda konuşan Filo Komutanı Hava Pilot Yarbay Zeki Koltukoğlu, Türk Yıldızları'nın yuvasının Konya olduğunu ifade etti. Dünyadaki gittikleri her yerde Konya’yı temsil ettiklerini belirten Koltukoğlu, “Dünyanın her tarafından biz Konya’nın temsilcileri olarak oralarda bulunuyoruz. Fakat Konya’da bu zamana kadar yapacağımız gösterilerde çeşitli nedenlerden bir türlü istediğimiz gösterileri yapamadık. Konya halkını bundan mahrum bırakmak istemiyoruz. Bizim esas yuvamız olan Konya’da tam olarak halkın büyük potansiyelle katılabileceği gösteriler yapma imkanımız olmadı. Ama bu sene özellikle Konya’da büyük katılımlı Mevlana aşkını gökyüzüne kazıyabileceğimiz bir gösteriye hep beraber imza atmak ve Konya halkıyla bir paylaşımda bulunup bütün Anadolu’ya yaymak istiyoruz” dedi.

“TÜRK YILDIZLARI KONYA’NIN BİR MARKASI”

14 Eylül’de yapacakları gösteride yüksek katılımın olmasını beklediklerini kaydeden Koltukoğlu, “Geçen yıl gittiğimiz Antalya gösterisinde seyirci rakamı 350 bindi. Türkiye’de gittiğimiz en yüksek katılımlı gösteriydi. Tabi ki Konya bizim yuvamız, burayı memleketimiz olarak algılıyoruz. 22 yıldır buradayız. Bu gökyüzünü kullanıyoruz. Sizinle beraber paylaşıyoruz burayı. Yeni seyirci rekorunu kıracak potansiyele imza atmayı ben de isterim. 9 milyonluk bir ülkenin kasabasına gittiğimizde 350 bin seyirci toplayabiliyorsak eğer Konya’da bu rakama ulaşamasak bile 100 binin üzerinde bir seyirci görmek isteriz. Çünkü Türk Yıldızları Konya’nın bir markası. Konya adına Türkiye’de gösteriler yapıyor. Biz 22 yıldır bütün eğitimlerimizi burada yapıyoruz. Burada kurulduk, burada büyüdük, dünyanın en büyük 3 timinden biri burada olduk. Buradaki gösterimizi Mevlana aşkını bütün Anadolu’ya yayacak şekilde gökyüzünde sergilemek istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’deki hava gösterilerinin algılanmasıyla Avrupa’daki algı arasında fark olduğunu da anımsatan Koltukoğlu, “Bundan dolayı biraz çekincemiz var. ‘Ben bunu evimin balkonundan seyrederim’ farklı, gösteri merkezinden seyretmek farklı. Bu gösteri öyle bir gösteri değil. Bu koreografisi olan bir gösteri. Bu bir uçak tanıtım gösterisi değil. Bu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Türk Hava Kuvvetleri'nin, Türk gençliğinin, sizin içinizden çıkan bu jet pilotlarının dünyanın en iyisi nasıl olabileceğini göstermek ve 7’den 70’e herkese siz dünyanın en iyisi olabilirsinizi göstermek” şeklinde konuştu. Koltukoğlu, 2 yıl önce kaybettikleri takım arkadaşları adına da bu gösteriye çok önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Konya Vali Yardımcısı Bekir Yılmaz da, Vali Muammer Erol’un da bu gösteri üzerinde hassasiyetle durduğunu dile getirerek, “Katılımı geniş tutmak için yer ve zaman çok önemli. 14 Eylül uygun bir zaman gibi gözüküyor. Tespit ettiğiniz tarih çok önemli. Gösterinin duyurulması, organizasyonun kendisi hepsi bir arada katılımı etkileyecektir. İnşallah hepsini birlikte organize ederek geniş katılımlı bir gösteri izleriz. İnşallah hava şartları da müsait olur, halkımız da Türk Yıldızlarımızı çok güzel bir şekilde izler ve kazasız belasız bir gösteri olur” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri