Türk Yardımseverler, Sahraaltı Afrika'da Binlerce Fakirin Yüzünü Güldürdü

Sahraaltı Afrika'da Kurban Bayramı ile başlayan yardımlar, binlerce fakirin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Güney Afrika'nın teneke evlerinin yanında Malavi, Zambiya, Svaziland gibi dünyanın en fakir ülkelerinde hala et dağıtımı sürdürülüyor.Güney...

Sahraaltı Afrika'da Kurban Bayramı ile başlayan yardımlar, binlerce fakirin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Güney Afrika'nın teneke evlerinin yanında Malavi, Zambiya, Svaziland gibi dünyanın en fakir ülkelerinde hala et dağıtımı sürdürülüyor.

Güney Afrika'da yeni kurulan Gift of Hope (Ümit Hediyesi) Derneği'nin organizasyonu ile bu sene ülkenin teneke evlerinde binlerce paket et dağıtıldı. Kazakistan, Belçika, İzmir, İstanbul, Samsun gibi yerlerden gelen Türk yardımseverler, dağıtımlarda duygulu anlar yaşadı. Samsun'dan gelen bir iş adamı, "Ömrümde ilk defa Kurban Bayramı'nı dışarıda geçiriyorum. İyi ki gelmişim. Değil et, bir şeker ile bir balon ile insanların bu kadar sevineceğini tahmin etmezdim. 3 kilo et almak için saatlerce sıra bekleyen insanların yerinde olabilirdik, bu çocuklar da bizim çocuklarımız olabilirdi." sözleri ile hislerini ifade etti.

Ada ülkesi Madagaskarda'da da kurban eti dağıtımı yüzlerce insanı mutlu etti. Birçok bölgede dağıtılan yardımda, fakir halk et alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Sırada bekleyen ihtiyaç sahipleri, “10 bin kilometre uzaktaki Türkiye'den kendilerine gelen yardımı unutmayacaklarını, Türklerin cömertliklerine her zaman minnettar olacaklarını" söyledi.

DAĞ KRALLIĞI SVAZİLAND’DA İLK DEFA ET DAĞITILDI

Afrika'nın son Krallığı Svaziland'da Türk gönüllüler ilk defa et dağıttı. Dağıtıma ülkenin ticaret ve dışişleri bakanları da katıldı. Güney Afrika'ya komşu Zimbabve' de yardımlar yüzlerce fakire ulaştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri