Türk Ve Suudi Turizm Firmaları Riyad'da Bir Araya Geldi

Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği, Kültür ve Tanıtım Müşavirliği'nin organize ettiği çalışma toplantısında Türkiye ve Suudi Arabistan'ın turizm firmalarını bir araya getirdi.

Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği, Kültür ve Tanıtım Müşavirliği'nin organize ettiği çalışma toplantısında Türkiye ve Suudi Arabistan'ın turizm firmalarını bir araya getirdi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen toplantıya; Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Ortadoğu Direktörü Salih Özer, Türkiye'nin Riyad Büyükelçilik Müsteşarı Sadi Altınok ile Kültür Tanıtım Müşaviri Hüseyin Es'in yanı sıra Türk Hava Yolları (THY) Riyad Müdürü Ersen Engin katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül toplantıda yaptığı konuşmada son yıllarda Türkiye ile Körfez ülkeleri arasında hızla gelişen turizm ilişkilerine dikkat çekti.
Gül, " Ortak bir kültür ve tarihe sahip olduğumuz Ortadoğu- Körfez ülkeleri ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin güçlendirilmesi ve derinleştirilmesine yönelik olarak gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde geçtiğimiz yıl ülkemizin güzide kentlerinden Bursa’da Türk-Arap Turizm Buluşmasının ilki yapılmıştır. Bu etkinlik çerçevesinde, Türk ve Arap turizm sektörünün değerli temsilcileri konuk edilerek iki toplum arasındaki turizm ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için ilgili sektörler bir araya getirilmişti. Arap Turizm Teşkilatı 2013 yılında da Bursa’yı Arap turizmi açısından ana turizm destinasyonu olarak seçmiştir." dedi.

Kültür ve Tanıtım Müşaviri Hüseyin Es ise Cihan'a yaptığı açıklamada, 8 aylık dönemde yaklaşık 200 bin Suudili turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini söyledi. Türkiye'nin Suudi Arabistan pazarında hızla büyüdüğünü belirten Es, geçen yılın aynı dönemine oranla bu sene Türkiye'yi ziyaret eden Suudi Turistlerin yüzde 114 arttığına dikkat çekti.

Hüseyin Es, Suudi turistlerin ülkemizde genellikle İstanbul, Bursa, Trabzon, Yalova ve Antalya'yı tercih ettiklerini ifade etti.

THY Riyad Müdürü Ersen Engin de yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan'da 2013 yılının ilk sekiz ayında havayolu taşımacılığının gelir olarak yüzde 2 ve bilet alan yolcu sayısının yüzde 12 artığını, THY'nin ise gelir olarak yüzde 16 ve yolcu olarak yüzde 26 oranında büyüdüğünü belirtti. Engin bu durumun daha uygun fiyata seyahat etme fırsatı bulan yolcuların Türkiye'ye olan ilgisinin artarak devam etmesinin gösterisi olduğunu sözlerine ekledi.

Programın ardından katılımcılara yemek ikram edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri