Türk Ve Rus Sınır Birliği Askerlerinden Ortak Deniz Tatbikatı

Rusya resmi iç istihbarat FSB’e bağlı Sınır Birliği sahil güvenlik gemisi Jemçug, İstanbul’da üst düzey şekilde ağırlandı. Ziyarette Türk ve Rus askerleri küçük çaplı ortak deniz tatbikatı gerçekleştirdi.Rusya Ankara Büyükelçiliği’nden...

Rusya resmi iç istihbarat FSB’e bağlı Sınır Birliği sahil güvenlik gemisi Jemçug, İstanbul’da üst düzey şekilde ağırlandı. Ziyarette Türk ve Rus askerleri küçük çaplı ortak deniz tatbikatı gerçekleştirdi.

Rusya Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre Rus askeri gemisi sahil güvenliği ile ilgili ikili işbirliği çerçevesinde İstanbul’u ziyaret etti. Karşılama töreninde Türk Sahil Güvenliği görevlileri hazır bulundu.

Türk ve Rus komutanlar arasında yapılan görüşmelerde taraflar Karadeniz’de mevcut durumla ilgili gelişmeleri, deniz sınırlarının korunmasının sağlanması ve ayrıca bölgede olası sorunların ortak çözülmesine ilişkin konuları ele aldı. Ziyaret sırasında Türk ve Rus askerleri Karadeniz bölgesinde yasadışı faaliyetleri önlemek amacıyla ortak deniz tatbikatı da gerçekleştirdi.

Daha sonra Rus Sınır Birliği koro ekibi Türk meslektaşlarına konser verdi. Türk ve Rus askerleri futbol sahasına inerek dostluk maçı da yaptı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri