Türk Ve Rus Akademisyenler “kafkas Dostluğu” İçin Buluştu

Türk ve Rus akademisyenler, Ankara’da “19.Yüzyıl’da Kafkasya Savaşı: Reelpolitik ve Tarihi Hafıza” konulu uluslararası konferans düzenledi.

Türk ve Rus akademisyenler, Ankara’da “19.Yüzyıl’da Kafkasya Savaşı: Reelpolitik ve Tarihi Hafıza” konulu uluslararası konferans düzenledi. Etkinlikte, 19. yüzyılda bölgede yaşanan savaşların bölge üzerindeki etkileri masaya yatırıldı.

Konferansta Moskova Devlet Üniversitesi (MGU), Rus Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Moskova Devlet Uluslar Arası İlişkiler Enstitüsü (MGİMO) ve Rusya’nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden gelen uzman ve bilim adamlarının yanı sıra, Azerbaycan, Gürcistan ve Gürcistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya’dan bilim adamları katıldı.

MGU ve Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen konferansta konuşan Rusya’nın ünlü Kafkasya uzmanı, MGU Tarih Fakültesi Dekan Yardımcısı Aleksey Vlasov, amaçlarının Kafkasya tarihiyle ilgili yanlış bilgi ve propagandanın önünü kesmek ve bölge halkları arasında dostluğu pekiştirmek olduğunu vurguladı.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamada bulunan Rus uzman, “Kafkasya’nın tarihi çok zengin, aynı zamanda trajik olaylarla dolu. Bilimsel olarak bazı yanlışlıklarla mücadele etmek gerekiyor. Çünkü bazı kesimler bu trajik olayları çıkarları için kullanmaya çalışıyor. Bölgenin güvenliği ve istikrarı için bunu önlememiz lazım. Burada Rus ve Türk akademisyenlere da büyük görev düşüyor. Kafkasya halkları Rusya ve Türkiye halklarıyla akraba topluluklar. Rusya, Türkiye ve Orta Doğu’da yaşayan Kafkasya kökenli halkları arasında kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin pekiştirilmesi gelecekte Kafkasya ve aynı zamanda Orta Doğu’da iyi komşuluk ilişkilerin garantisidir. Biz Rus ve Türk akademisyenler herkesi bu diyaloga davet ediyoruz.” dedi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri