Türk Ürünleri Tayland Pazarına Girmeye Çalışıyor

Türk İhraç Ürünleri Fuarı, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta açıldı. Fuarda Türk ürünleri Tayland pazarına girmeye çalışıyor.

Türk İhraç Ürünleri Fuarı, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta açıldı. Fuarda Türk ürünleri Tayland pazarına girmeye çalışıyor.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 1999 yılından itibaren farklı ülkelerde Türk ürünleri fuarları düzenliyor. Bu sene için Bangkok seçildi. Tayland 1. Türk Ürünleri Fuarı, 28 Kasım – 1 Aralık 2013 tarihleri arasında Queen Sirikit Ulusal Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Fuara toplam 40 Türk firması katılıyor.


Fuar’a katılan Smach Gıda Makina İhracat Müdürü Alper Karatasli, "İşimizin yüzde 5’lik kısmı Türkiye, yüzde 95’lik kısmını ise ihracat yapıyoruz. Tayland'a daha önce ürünlerimizi satmadık, bu fuarın yapılacağını duyunca gelmek istedik." dedi.

Atiker Tayland Genel Müdürü Özkan Sarıkaya ise "İTO'nun düzenlemiş olduğu fuar’a Atiker ayakkabı ile katılıyoruz. Tayland'a ilk açılımımız oldu, ülkede otogaz sektöründe bilinen bir firma haline geldik, bunu değişik ürünler getirerek geliştirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkan Vekili Davut Er de, "Uzakdoğu pazarını Türk zeytincilik sektörünün geleceği olarak gördüklerini belirterek bilinirliğini arttırmak, Türkiye’nin dünya standartındaki zeytin ve zeytinyağı ürünlerini bu pazarda göstermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu fuar hakkında şöyle konuştu: "Türkiye politik ilişkilerin 55. yılında ticaret olarak Tayland'a varlığımızı hissettirememiş. İTO üyelerimize ve tüm Türkiye ihracatçılarına yeni pazarlar oluşturmak için çaba içerisindeyiz. Tayland'da böyle bir oluşum olmadığından burada ilk fuarımızı gerçekleştiriyoruz.Tayland’ın ticaret hacmi oldukça yüksek. 250 milyar dolar ithalatı olan bir ülke, 500 milyar dolarlık bir ticaret hacmi var. Bu pazarda Türk ürünlerini tanıtmak için buradayız."

Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Osman Bülent Tulun ise, "Bu, yıllardan beri ilk defa düzenlenen bir fuar ve Türk ihraç ürünlerinin Tayland'da tanıtılması açısından büyük önem taşıyor. Zira Tayland bu anlamda bir merkez konumunda ve önümüzdeki dönemde 2015 yılının sonundan itibaren ASEAN bir tek pazar haline gelme çabasında... ASEAN'nin tek pazar haline gelmesi halinde yaklaşık 2 milyarlık bir nüfusa hitap edilmesi söz konusu ve bu pazarlara açılabilmesi açısından Tayland önemli bir ülke." diye konuştu.

Tay-Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Muzaffer Demir de şöyle konuştu: "Fuarda gördüğümüz ilgiden dolayı memnunuz. İkili görüşmelerimiz oldu. Tayland halkı için Türkiye hakkında, Türk vatandaşları için ise Tayland hakkında bilgilendirmeler yaptıklarını ve ilgilerden mutlu olduk."

Fuarda 10 kişilik Tuana Sanat Kulübü Halk Oyunları Topluluğu gösterisi gelen misafirlerin ilgi odağı oldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri