Türk Toplumu: Alman Siyasetçileri Seçimden Sonra Da Camiye Bekleriz

Almanya'nın Baden–Württemberg (BW) Eyaleti’nde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri seçim öncesi siyasilere ve Türk seçmenlere çağrıda bulundu.

Almanya'nın Baden–Württemberg (BW) Eyaleti’nde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri seçim öncesi siyasilere ve Türk seçmenlere çağrıda bulundu. Türk STK’lar, siyasetçilerden halkın taleplerine kulak vermesini, seçmenlerden ise mutlaka sandığa giderek vatandaşlık görevlerini yerine getirmelerini istedi.

BW İslam Kültür Merkezi (VİKZ) Başkanı Yavuz Kazanç, vatandaşlar arasında geçmişteki gibi seçime ilgisizliğe rastlamadığını, aksine kime oy verileceği yönünde soruları aldığını söyledi. Bunun sevindirici bir gelişme olduğunu dile getiren Kazanç, siyasilere seslendi. Kazanç, “Türk toplumunu ve sivil toplum örgütlerini sadece seçim dönemlerinde değil, sürekli hatırlasınlar. Taleplerimize kulak versinler.Seçimlerden sonra da camilerimizi ve kurumlarımızı ziyaret etsinler.” dedi.

İSLAM'IN RESMİ DİN OLARAK TANINMASINI İSTİYORUZ

DİTİB Württemberg Eyalet Teşkilatı Genel Başkanı Erdinç Altuntaş da Türk seçmenler arasında gözlemlediği seçime ilginin devamını diledi. Altuntaş şöyle konuştu: “Biz STK’lar olarak 50 yıldır yaşadığımız Almanya’da artık İslam’ın resmi din olarak tanınmasını istiyoruz. Eyalet hükümetine de müracaatımızı yaptık. Almanca din dersine de DİTİB olarak talip olduk. Türkçenin seçmeli ders olarak okutulmasının zamanı geldi. Türk toplumunun bu taleplerine siyasetçiler duyarlı olmalı.”

TÜRKLER VE ALMAN EKONOMİSİ

SELF e.V İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Toker de işadamlarının karşılaştıkları sorunları dile getirdi. Siyasetçilerin Federal Meclis’e gittiklerinde en çok Türk iş adamlarını mağdur eden çifte vatandaşlık konusunu gündemlerine almalarını isteyen Toker, “İlgili kanunu çıkararak oylarına talip oldukları kitlenin taleplerine duyarsız kalmadıklarını göstermeliler” dedi. Özellikle Türk vatandaşı olan işadamlarının vize uygulamasından dolayı sorun yaşadığını hatırlatan Toker, “Almanya da Türk vatandaşı veya Türk asıllı iş adamlarının Alman ekonomisine yaptığı katkı azımsanmayacak durumda. Siyasetçilerin Türk seçmenlerin taleplerine ilgi duymaları, bu seçmen kitlesinin hem seçimlerde oy kullanmalarını hem aktif siyasette yer almalarını sağlayacaktır’ dedi. Baden-Württemberg’de yaklaşık 160 bin Türk seçmen yaşıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri